Politie Amsterdam-Amstelland

Taxichauffeur overvallen
21-11-2002. Een taxichauffeur is gisteravond rond elf uur op de De Ruyterkade door een klant beroofd. De klant werd op een gegeven moment nerveus van een politievoertuig en verstopte een tas onder zijn stoel. Toen de chauffeur wilde weten wat hij aan het doen was, pakte de dader de man bij de keel, greep zijn portemonnee en ging er vandoor. De tas werd achtergelaten. Hierin werden later verdovende middelen aangetroffen.


---

Uw hulp hard nodig
21-11-2002. Ook deze week heeft de politie Amsterdam-Amstelland weer een aantal zaken waar we uw hulp goed bij kunnen gebruiken.
---

Gebotst met tram
21-11-2002. Gisteravond rond zeven uur raakte een 40-jarige voetganger gewond toen hij op de hoek Churchilllaan/ Scheldestraat onzachtzinnig in aanraking kwam met een tram. Het slachtoffer liep zijn hond uit te laten toen hij werd geraakt door een tram. De man raakte hierbij gewond aan zijn voet. De exacte toedracht van het ongeval is nog onduidelijk.


---

Inbraak opslagterrein
21-11-2002. Gisteravond omstreeks tien voor acht is een 46-jarige man op een opslagterrein aan de Zuiderzeeweg aangehouden. Hij wordt er van verdacht even daarvoor op het complex te hebben ingebroken. De arrestatie vond plaats na een melding van alert bewakingspersoneel.


---

Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.


---

Lekke band: aanrijding
21-11-2002. Gisteravond rond half negen raakte een 34-jarige automobilist gewond bij een aanrijding op de Noordzeeweg. De bestuurder reed op een stilstaande personenauto die met een lekke band aan de kant stond.