Ingezonden persbericht


Persbericht

VAI ID-Suite Framework: het wiel is al uitgevonden

Uniformiteit in de IT-infrastructuur: doel of middel?

Veenendaal, 21 november 2002 Waarom wordt in de IT-industrie toch iedere keer opnieuw het wiel uitgevonden? Waarom worden kennis en beproefde praktijkervaring zo weinig hergebruikt? Het lijkt wel of men liever moeilijk doet terwijl het ook makkelijk kan. VAI draait het liever om en maakt het de IT manager gemakkelijk. VAI heeft met VAI ID-Suite Framework een methodiek ontwikkeld, die uitgaat van een doordacht ontwerp en inrichting van de client-server omgeving. De meest voorkomende eisen en wensen zijn daarin opgenomen. Dit Framework bespaart organisaties veel tijd en geld.

Standaard versus maatwerk

Elke organisatie kent het spanningsveld tussen het algemene en het bijzondere, tussen bedrijfsbrede standaardisatie enerzijds en werkplekspecifieke inrichting anderzijds. Het installeren en onderhouden van unieke werkplekken levert echter problemen op. Het is een complexe materie waar veel verschillende disciplines bij betrokken zijn. De kwaliteit van de inrichting en de gemaakte keuzes bepalen de beschikbaarheid en de Total Cost of Ownership voor de komende jaren. De ervaring leertscratch af aan beginnen, waardoor de doorlooptijd onnodig toeneemt en de kwaliteit van de inrichting niet bekend is. Om over de kosten maar niet te spreken. VAI pakt dit anders aan.

VAI ID-Suite Framework

De ervaring en kennis die VAI in een groot aantal migratietrajecten heeft opgedaan, is vastgelegd in VAI ID-Suite Framework. Deze maakt het mogelijk om binnen enkele dagen een kant-en-klare en compleet ingerichte uniforme werkomgeving neer te zetten. Dit Framework bevat basisfunctionaliteit voor gebruikers en beheerders, inclusief softwaredistributie- en automatische uitrolmechanismen. VAI ID-Suite Framework is direct toepasbaar en omvat het ontwerp en de inrichting van werkplekken en het serverbesturingsysteem, aangevuld met standaardkantoorapplicaties zoals mail, virusscanner, internettoegang en officeapplicaties.

VAI ID-Suite Framework is erop gericht de klantspecifieke eisen en wensen snel en effectief in kaart te brengen en door te voeren, zodat een organisatie specifieke uniforme werkomgeving ontstaat. Ten opzichte van de klassieke projectaanpak leidt VAI ID-Suite Framework tot een verkorte doorlooptijd (4 weken tot enkele maanden) en daarmee tot een aanzienlijke reductie van migratiekosten.

Gebruikerservaringen


· Proven technology binnen vrijwel elk inrichtingsmodel (bijv. client-server, serverbased of webbased) vergemakkelijkt de implementatie en waarborgt de kwaliteit van de infrastructuur

· Eenduidige naamgeving en referentiemodel vergemakkelijkt het beheer

· Snelle en efficiënte afhandeling van implementatie van (nieuwe) hardware, operating systems en applicaties houdt de informatievoorziening op peil

· Grote voorspelbaarheid van de kwaliteit en stabiliteit

· Schaalbaar naar de toekomst


· VAI ID-Suite Framework leidt tot een verkorte doorlooptijd ten opzichte van de klassieke projectmethodiek

· Kosten zijn inzichtelijk


· Uitgebreide test- en acceptatieprocedures minimaliseren kans op storingen
Over VAI

VAI bv, opgericht in 1997, is een Nederlandse leverancier van oplossingen en producten op het gebied van softwaremanagement en deployment (o.a. VAI ID-Suite"). Tevens biedt VAI services voor migratie, standaardisatie en instandhouding van de ICT-infrastructuur en applicatieomgeving. Toepassing van deze producten resulteert in lagere exploitatiekosten (TCO), hogere IT betrouwbaarheid en betere beschikbaarheid van applicaties. Eén van de doelstellingen van VAI is om in een snel veranderende omgeving voor een voorspelbaar changemanagement en beter beheer te zorgen. VAI heeft inmiddels circa 100 medewerkers. Het hoofdkantoor van VAI staat in Veenendaal. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde klanten zoals Ministerie van Defensie, TPG Post en Stork. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.



Ingezonden persbericht