Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-11-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15.00) Donderdag 21 november 2002

Maastricht, betrapt bij diefstal.

Een 14 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagavond 12 november 2002 op heterdaad betrapt bij het plegen van een diefstal uit een kleedlokaal van een voetbalvereniging.
Een getuige zag dinsdagavond kort na 20.00 uur in een kleedlokaal van een voetbalvereniging aan de Akersteenweg te Maastricht een jongen kleding doorzoeken. Hij vermoedde een diefstal en sprak de jongen daarover aan. Deze bekende meteen geld gestolen te hebben. De jongen gooide buiten het kleedlokaal de buit bestaande uit een bankbiljet van 10 euro ongezien weg, maar vertelde kort daarna aan de eigenaar waar hij dit geld had weggegooid. De politie werd daarop gewaarschuwd en de jongen werd opgehaald en meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende hij de diefstal gepleegd te hebben en bekende hij verder ook al drie maal eerder ten nadele van sporters van dezelfde vereniging geld uit kleding weggehaald te hebben. Het jeugdige diefje zal zich in het kader van jeugdsnelrecht bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden.

Maastricht, verzet bij aanhouding.
De politie heeft dinsdagmiddag 12 november 2002 twee inwoners van Maastricht aangehouden, een wegens het verkopen van drugs. De tweede omdat hij de aanhouding belemmerde en verzet pleegde tegen de politie.

In de stationshal te Maastricht zag een politieman kort na 14.00 uur een vermoedelijk drugstransactie plaatsvinden. Een man overhandigde de andere iets waarna de politieman tot controle overging. De koper werd aangesproken en bleek drie bolletjes cocaïne (1,5 gram) in zijn hand te hebben. De koper, een 18 jarige inwoner van Maastricht, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau tegenover het station. Op weg naar het politiebureau bemoeide een tweede man zich met de aanhouding en duwde de politieman weg van de aangehouden verdachte waarop het tweetal aan de haal ging. In de Stationsstraat kon de politieagent de eerder aangehouden verdachte opnieuw aanhouden maar opnieuw wist de tweede man de politieman te verhinderen dat de aangehouden verdachte meegenomen werd. Met assistentie van collegas werden beide verdachten op de Wilhelminasingel in de boeien geslagen en aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De aangehouden verdachten bleken twee broers te zijn (18 en 22 jaar). Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het in bezit hebben van harddrugs, het beletten en belemmeren van een ambtshandeling en verzet tegen de politie.

Rothem, inbraak tankstation.
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een tankstation gevestigd aan de Ambyerstraat Noord te Rothem. Na het inwerking treden van het inbraakalarm omstreeks 04.40 uur gingen de politie en de beheerder van het tankstation ter plaatse. Vastgesteld werd dat er een inbraak had plaatsgevonden en dat de inbrekers inmiddels vertrokken waren. De ruit in de toegangsdeur bleek vernield te zijn waardoor de toegang tot de bedrijfsruimte van het tankstation verkregen werd. De kassa bleek opengebroken te zijn terwijl op de grond meerdere pakjes sigaretten werden aangetroffen die de inbrekers hoogstwaarschijnlijk tijdens hun snelle vertrek verloren hadden. Wat er precies ontvreemd is, geld uit de kassa en hoeveel rookwaren, is nog onbekend. De eigenaar van het tankstation heeft van de inbraak inmiddels aangifte gedaan.

Maastricht, gewelddadige straatroof.
Een 60 jarige inwoner van Luxemburg is dinsdag 5 november 2002 ernstig gewond geraakt bij een gewelddadige straatroof die plaatsvond op het Volksplein te Maastricht. Het slachtoffer liep een schedelbasisfractuur op en werd opgenomen in het academisch ziekenhuis te Maastricht. Hij kon afgelopen vrijdag door de politie worden gehoord.
Het slachtoffer had op internet zijn Porsche te koop aangeboden en kreeg een reactie van een onbekende man uit Maastricht die belangstelling toonde. Na een afspraak trof men elkaar op dinsdag 5 november omstreeks 19.00 uur het Koningin Emmaplein te Maastricht. Vervolgens werd de auto bekeken die geparkeerd stond op het Volksplein. Daar heeft het slachtoffer een harde klap op zijn hoofd gekregen waardoor hij ten val kwam. Wie de klap uitgedeeld heeft en waarmee dit gebeurde is nog onbekend. Het versufte slachtoffer bemerkte wel dat, terwijl hij op de grond lag, handen zijn kleding aftasten en dat zijn beurs met daarin enkele duizenden euros werden weggenomen.
Het hevig bloedende slachtoffer meldde zich kort daarna in een eetgelegenheid aan de Sint Annalaan waarna de politie werd gebeld. Het slachtoffer werd door een ambulance naar het ziekenhuis te Maastricht vervoerd waar hij werd opgenomen. Het slachtoffer bleek vermoedelijk met een scherp voorwerp op het hoofd te zijn geslagen waardoor hij een gespleten schedeldak opliep en een schedelbasisfractuur. Na een operatie en twee dagen ziekenhuisverblijf werd hij op vrijdag 8 november uit het ziekenhuis ontslagen om verdere medische behandeling in Luxemburg te laten plaatsvinden. Daarna legde hij bij de politie een verklaring af en deed hij aangifte van de beroving. De Porsche werd door de politie op de avond van de beroving afgesloten aangetroffen op het Volksplein. Het voertuig werd in het kader van zaakwaarneming in opdracht van de politie door een bergingsbedrijf veiliggesteld.
De politie stelt een verder onderzoek in naar de beroving.