FENIT

Voorlichtingsbijeenkomst nieuwe privacywet

21-11-2002 Op 17 december 2002 organiseert Nederland~ICT 's middags een voorlichtingsbijeenkomst over de gevolgen van de nieuwe privacywetgeving voor ICT-bedrijven. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden.

Vanaf 1 september 2002 is de nieuwe privacywet, de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) van kracht. Hierdoor bent u voortaan verplicht om aangifte te doen van het gebruik van persoonsinformatie binnen uw bedrijf en bent u verantwoordelijk voor zorgvuldige en transparante privacybeleidsvoering. Dit raakt direct de manier waarop u gewend bent om te gaan met klanten, zakelijke relaties en medewerkers.

De WBP verdient geen schoonheidsprijs uit oogpunt van bedrijfsvriendelijkheid en administratieve lasten. Daar staat tegenover dat de wet wel degelijk goede elementen bevat die bijdragen aan de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Ook biedt de WBP nieuwe kansen. Wist u bijvoorbeeld dat alle (overheids)organisaties wettelijk gebruik zouden moeten maken van Privacy EnhancingTechnologies - dus specifieke ICT-oplossingen?

Om u te informeren over de mogelijkheden en verantwoordelijkheden van ICT-bedrijven, organiseert Nederland~ICT op dinsdag 17 december 2002 de voorlichtingsmiddag 'WBP: wat moet ik en wat kan ik ermee?'.

De voorlichtingsmiddag vindt plaats in het SER-gebouw te Den Haag en is bedoeld voor het hoger management van ICT-bedrijven en medewerkers die met privacywetgeving te maken hebben. Het programma is gericht op strategische en praktische privacyvraagstukken in arbeidsrelaties en contacten met zakelijke partners of consumenten. De WBP wordt besproken op basis van het relaas van twee ICT-bedrijven, die aan den lijve hebben ondervonden waarom privacybeleidsvoering belangrijk is en hoe zij daar concreet invulling aan geven. Klik hier voor het complete programma >> Programma (pdf-bestand)

Deelname aan de voorlichtingsbijeenkomst is kosteloos. U kunt zich opgeven met behulp van onderstaand faxformulier. De bijeenkomst is alleen voor leden van FENIT, VIFKANTEC en ICT Telecom en het aantal deelnemers is beperkt (75 personen), dus meldt u snel aan!

U kunt de volledige tekst hier downloaden als pdf-file (klik op pdf-button).

copyright FENIT 2002

Ga terug