Bij Essent ISU WC de eerste nieuwe lotingsprocedure KNSB

Amersfoort, 21 november 2002

Het Organisatie Comité Thialf zal komend weekeinde tijdens de Essent ISU World Cup in Heerenveen als eerste de nieuwe lotingprocedure hanteren, waarbij de beste zes rijders van het klassement op elke afstand bij de loting aanwezig zijn en daarbij inspraak krijgen. Te beginnen bij de leider van het klassement mag de rijder zelf bepalen tegen welke schaatser uit de top zes hij wil rijden en in welke baan hij wil starten. Daarna volgen de andere schaatsers uit de top zes.

De loting voor de wedstrijden van zaterdag (1500 meter mannen, 5000 meter vrouwen) zal vrijdagavond plaatsvinden om 18.00 uur in Hotel De Heide, Golflaan 1 te Heerenveen. De schaatsers zijn uitgenodigd en wij verwachten dat ze er alle twaalf (6 vrouwen en 6 mannen) zullen zijn, aldus Wiebe Wijnja, voorzitter van het Organisatie Comité. Topsportcoördinator Ab Krook meldt dat Nederland positief staat tegenover de nieuwe lotingprocedure, die zeker een kans verdient: Het zal even wennen zijn, maar de sporters zullen beseffen dat het in het belang van hun eigen sport is om ook van een dergelijke loting iets aantrekkelijks te maken. De loting voor de afstanden van zondag (1500 meter vrouwen en 10000 meter mannen) zal zaterdag worden gehouden, eveneens in Hotel De Heide, circa 1 uur na de laatste rit.

De nieuwe lotingprocedure geldt alleen bij de Essent ISU World Cup en elk organisatiecomité is voorlopig vrij in zijn keuze om voor de traditionele manier van loten te kiezen, of om er een lotingceremonie van te maken waarbij de schaatsers inspraak hebben.

Einde persbericht