Politie Zaanstreek-waterland

21:24 19-NOV-02
LOC: ZAANDAM

Vierde verdachte schoolinbraak aangehouden
In de nacht van 17 november werd door de politie een auto aangehouden waarin zich van diefstal afkomstige computers bevonden. Van de vier inzittenden werden er drie aangehouden. De nu aangehouden verdachte, een 20-jarige man uit Koog aan de Zaan, wist toen te vluchten en uit handen van de politie te blijven. Zijn identiteit werd tijdens het onderzoek bekend. De gestolen goederen waren afkomstig van een inbraak in aan school aan de Tjalkstraat te Zaandam. In diezelfde nacht werd in nog twee andere scholen in Zaandam ingebroken. Of de verdachten ook deze inbraken op hen geweten hebben wordt nog onderzocht.


**
11:40 20-NOV-02
LOC: ZAANDIJK, GUISHOF

Verdachte steekpartij aangehouden
Een 20-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden als verdachte van een steekpartij, nadat hij zich vrijwillig op het politiebureau had gemeld. De steekpartij vond afgelopen maandag plaats op het NS Station te Zaandam. De man kwam daar een bekende tegen waarmee hij een conflict had. Hij trok zijn mes en stak in de richting van de borst van de andere man, een 20-jarige Zaandammer. Na een ontwijkende beweging werd het slachtoffer in zijn arm gestoken, waardoor een diepe snee van acht cm ontstond, die later met 20 hechtingen moest worden behandeld. De identiteit van de verdachte werd al snel bekend. Na kontact met zijn familie meldde hij zich vrijwillig. De verdachte heeft het feit bekend en zal op vrijdag voor de officier van justitie worden geleid. De man maakte deel uit van de groep scholieren, die zich afgelopen maandag op het station hadden verzameld voor een confrontatie met scholieren uit Zaandam.


**
17:11 20-NOV-02
LOC: PURMEREND, GEBROEDERS CONIJNSTRAAT

Audioapparatuur op klaarlichte dag uit woning gestolen Tussen 13.00 en 16.00 uur heeft men beeld- en geluidsapparatuur, een computer met toebehoren, een laptop en een digitale camera uit een woning gestolen. Men kwam de woning binnen door een ruit uit de voordeur te verwijderen en het slot te forceren. De apparatuur was nieuw aangeschaft na een eerdere inbraak in september van dit jaar. Men was toen op dezelfde wijze de woning binnengedrongen.


**
18:51 20-NOV-02
LOC: WORMER, DE LELY

Diefstal uit woning door inklimming
Tussen 17.00 en 18.30 uur brak men de tuinpoort van een woning open en klom men het dak van de garage op. Daar drong men de woning binnen door een openstaand slaapkamerraam op de eerste verdieping, na eerst het daar voor staande hor te hebben vernield. Men doorzocht alle kasten en laden in de hele woning en liet een behoorlijke puinhoop achter. Er werden een digitale videocamera, een fototoestel, een playstation en geld gestolen. Men heeft de goederen vermoedelijk in een eveneens gestolen oranje rugzak vervoerd.


**

19:55 20-NOV-02
LOC: WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Vaten met chemisch afval gedumpt
Langs de rijbaan van de oude Provincialeweg, onder en nabij een viaduct van de A7, werden 11 blauwe vaten in de berm van de weg aangetroffen. Twee van de vaten lagen in de aangrenzende sloot. De vaten bevatten een totnogtoe onbekende chemische vloeistof. Vermoedelijk betreft het hier afval van de productie van XTC. De milieupolitie alsmede deskundigen van de brandweer kwamen ter plaatse. De vaten waren goed afgesloten, zodat de inhoud niet in het milieu terecht is gekomen. Alles is afgevoerd naar een gespecialiseerd bedrijf in Utrecht, waar later deze week monsters zullen worden genomen om vast te stellen om welke chemische vloeistoffen het gaat. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de vaten.


**
23:28 20-NOV-02
LOC: ZAANDAM, KRUISING VINCENT VAN GOGHWEG WESTZIJDE

Bromfietsster met schouderletsel naar ziekenhuis
Een 16-jarige bromfietsster uit Wormer werd met onbekend schouderletsel naar ziekenhuis De Heel gebracht na een aanrijding. Zij had komende uit de Westzijde geen voorrang verleend aan een 31-jarige automobilist uit Purmerend, die over de Vincent van Goghweg reed. Bovendien had zijn geen gebruik gemaakt van de voor haar verplichte oversteekplaats. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed met zijn voorzijde tegen de flank van de bromfiets, waardoor de bestuurster ten val kwam.


**
02:01 21-NOV-02
LOC: WATERGANG, DE DOLLARD

Computers weg bij bedrijf
Afgelopen avond of in het begin van de nacht brak men in bij een bedrijf. Men kwam het bedrijf binnen door op een afdak boven een deur te klimmen en het raam daarboven open te breken. Er werden zeven computers en negen plasmaschermen gestolen. Er werden vervolgens van binnenuit twee deuren opengebroken om het pand met de buit weer te kunnen verlaten.


**
08:05 21-NOV-02
LOC: ZAANDAM, RIJSHOUTWEG

Lasapparaat en frasemachines ontvreemd
Vermoedelijk gisterenavond tussen 18.00 en 21.00 uur brak men een raam open van een bedrijf. Vervolgens heeft men de werkplaats van het bedrijf doorzocht en daaruit een lasapparaat met toebehoren en vier professionele frasemachines ontvreemd.


**

21-NOV-02

Hennepplantages ontdekt

09:44 LOC: ZAANDAM, TIENLINGSTRAAT

Omdat een rolluik was opengebroken nam de politie een kijkje in een bedrijfspand. Daar werd een professionele hennepplantage in vol bedrijf ontdekt. De plantage bestond uit ongeveer 1015 volwassen planten en nog 80 kleinere op kweek. Er was niemand in het pand aanwezig. Een onderzoek naar de huurder/eigenaar van het pand wordt ingesteld.

11:51 LOC: WORMERVEER, BANKAKADE

Vanwege klachten uit de buurt werd een onderzoek ingesteld in een woning. In twee kamers op de bovenverdieping werden ongeveer 500 hennepplanten aangetroffen. De bewoner van het pand, een 30-jarige man, werd aangehouden en bekende later de eigenaar van de planten te zijn.

Beide plantages werden volledig ontmanteld en alle planten en goederen in opdracht van de officier van justitie vernietigd.


**
Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-211102

10:30-11:45 20-NOV-02
WORMER, MERCURIUSWEG
13:15-14:15 20-NOV-02
ZAANDAM, ZUIDERVAART

Geen autogordel
Op de Mercuriusweg in Wormer en de Zuidervaart in Zaandam hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam woensdag een gordelcontrole. In Wormer reden 23 mensen zonder gordel en in Zaandam zaten negen mensen "los" in de auto.

07:30-12:00/14:50-15:46 20-NOV-02
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Snelheidscontroles
Op de Provincialeweg N246 (80 km per uur) in Wormerveer werd woensdagochtend van halfacht tot twaalf uur een snelheidscontrole gehouden. Een bestuurder haalde een snelheid van 158 km per uur. Het aantal snelheidsoverschrijdingen bedroeg vier procent. 's Middags werd opnieuw gecontroleerd en reed slechts een procent van alle weggebruikers te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 132 km per uur.

06:30-11:00 20-NOV-02
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

Snelheidscontroles
Op de Provincialeweg N247 in Middelie werd woensdagochtend van halfzeven tot twaalf uur een snelheidscontrole gehouden. Een bestuurder haalde een snelheid van 145 km per uur. Een op de tien bestuurders reed harder dan de toegestane snelheid van 80 km per uur.

15.40-16:00 20-NOV-02
ZAANDIJK, GUISWEG

Weinig hardrijders
Op de Guisweg in Zaandijk werden automobilisten en ander weggebruikers woensdagmiddag op snelheid gecontroleerd. De controle vond plaats ter hoogte van het politiebureau. Bijna alle bestuurders hielden zich aan de snelheid; minder dan één procent van alle weggebruikers reed te hard. De hoogste snelheid bedroeg 81 km per uur.


---