Ingezonden persbericht


21 november 2002

Reuters opnieuw beste informatie- en nieuwsleverancier in 'best banks survey 2002' van fx week

Amsterdam - Reuters, de internationale leverancier van informatie, nieuws en technologie, is voor het achtste opeenvolgende jaar door FX Week uitgeroepen tot 'Best Electronic News Service For FX' en voor het vijfde opeenvolgende jaar tot 'Best Information Vendor For FX Prices'. De toekenningen vonden plaats in het kader van het jaarlijkse 'Best Banks Survey' van FX Week, een toonaangevende nieuwsbrief over geldmarkten.

Naast de twee eerste-plaatsen behaalde Reuters tevens vier tweede-plaatsen in de categorieën 'Best Automated Dealing Technology', 'Best Risk Management Software', 'Best Broker in Forward GX' en 'Best Broker in Spot FX'.

De onderscheidingen zijn gebaseerd op een wereldwijd onderzoek door FX Week onder meer dan 1.000 handelaren, bedrijven, institutionele beleggers en andere belanghebbenden. Zij beoordelen jaarlijks de belangrijkste spelers in de markt.

Reuters is een belangrijke leverancier van informatie voor de wereldwijde geldmarkten. Het bedrijf heeft onlangs de nieuwsfunctionaliteit binnen de Reuters Treasury-oplossing verder uitgebreid, waarbij koersen gekoppeld worden aan relevant nieuws en aan analyses.

Christopher Masters, Director of Marketing, Strategy & Projects bij Reuters Treasury Services: "Dit is een grote eer voor ons. De jaarlijkse survey van FX Week wordt breed gewaardeerd in de industrie. De toekenning van de onderscheidingen aan Reuters onderstreept onze ambitie om de beste informatie, handelsmogelijkheden en oplossingen te bieden voor de wereldwijde geldmarkten"

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) is leverancier van financiële informatie, nieuws en technologie aan financiële instellingen, media, bedrijven en particulieren. De kracht van Reuters ligt in de combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters heeft haar toonaangevende positie weten te vestigen door voortdurende technologische innovatie en door haar reputatie vanwege snelheid, accuratesse, integriteit en onafhankelijkheid. Reuters heeft ruim 18.000 werknemers in 97 landen, waartoe een nieuwsstaf van ongeveer 2.500 werknemers in 198 bureaus behoort, die 150 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 3,9 miljard Britse pond.