Gemeente Nuenen



01/11/2002
Gouden erepenning voor Rens Kuijten

Op 31 oktober 2002 neemt de heer C.Ch.J.G. (Rens) Kuijten na 39 jaar afscheid van de gemeente Nuenen. Tijdens de afscheidsreceptie zal de heer W.R. Ligtvoet, waarnemend burgemeester, de heer C.Ch.J.G. (Rens) Kuijten onderscheiden met de gouden erepenning van de gemeente Nuenen.

Tijdens zijn 39-jarig dienstverband heeft de heer R. Kuijten een grote verscheidenheid aan werkzaamheden verricht en prestaties geleverd ten dienste van de burgers van de gemeente. Als kabinetschef heeft hij zich ingespannen voor de aanvragen en uitreikingen van vele Koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen voor inwoners van de gemeente Nuenen.
Ook heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het goede verloop van evenementen en manifestaties zoals: Comité Nuenen 100 jaar Klooster (1986-1987), Viering 75-jarig bestaan R.K.S.V. Nuenen (1995-1997), Nuenen - 50 jaar bevrijd (1953-1994), Comité Tour de France in Nuenen (1995-1997), Werkgroep Sponsering Klooster (1996-1997), Werkgroep Opening Klooster (1996-1997), Stichting Nuenen 2000 deur (1997-2002). Ook heeft R. Kuijten meegewerkt aan de organisatie van de Van Goghjaren 1984 en 1990, bijvoorbeeld door de voorbereiding van draaiboekjes, speeches en het regelen van ontvangsten. Bijzondere aandacht van het cluster "kabinet en voorlichting" en dus van de heer Kuijten vroeg het bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana aan de opening van de expositie "Een Brabantse Van Gogh ervaring" (5 oktober 1984) en het bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Beatrix aan het Van Gogh-documentatiecentrum (juni 1990). Daarnaast was de heer R. Kuijten betrokken bij de voorbereiding van een aantal openingen, zoals het bedrijvencentrum de Pinckart, fietspad Nuenen - Nederwetten, Minitelproef Nuenen, de grensactie met Geldrop en verder bij het mede opstarten en begeleiden van verschillende werkgroepen.

Ook buiten de gemeentelijke dienst, is Rens Kuijten zeer actief geweest in de Nuenense gemeenschap. Zo heeft hij op verschillende plaatsen in de parochie gefunctioneerd. Allereerst is hij in de zestiger en zeventiger jaren ruim 10 jaar koster geweest van de H. Clemenskerk. Als vrijwilliger is hij vanaf de oprichting van het parochieblad lid van de redactie. Daarnaast is hij lid van het gregoriaans koor in de Andrieskerk en vervult hij al minstens 15 jaar de functie van lector en acoliet binnen de Andries- Clemensparochie. De heer R. Kuijten heeft de diverse werkzaamheden binnen de parochie zeer zorgvuldig en secuur uitgevoerd en is een waardevolle kracht binnen de parochie gebleken.
Daarnaast is de heer R. Kuijten voorzitter en actief bestuurslid van de vereniging Oud Prinsen. In 1980 was hij Prins Carnaval, en sinds 1997 is hij voorzitter van de vereniging voor Oud Prinsen. Ten slotte heeft hij ook voor de carnavalsvereniging "De Dwersklippels" vele werkzaamheden verricht.