Politie Gelderland-Midden

Gendt, sigaretten buitgemaakt bij kraak in benzinestation Publicatiedatum: 21-11-2002

Bij een kraak in een benzinestation aan de Langstraat in Gendt werd in de nacht van woensdag op donderdag een kleine partij sigaretten buitgemaakt. De daders vernielden de toegangsdeur en haalden enkele schappen met sigaretten en shag leeg. Bij de inbraak trad het inbraakalarm in werking, waarop de politie werd gewaarschuwd. Binnen tien minuten waren de agenten terplaatse, maar de daders waren reeds gevlogen. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen, inbreker verstoort eigen inbraak
Publicatiedatum: 21-11-2002

Een inbreker die woensadgavond bezig was met een inbraak in een woning aan de Landouwen in Huissen zag zich genoodzaakt ijlings het hazenpad te kiezen nadat hij per vergissing zelf een alarm had veroorzaakt. De inbreker gooide met een straatklinker een ruit in van de woning waarna hij naar binnen kon klimmen. Eenmaal binnen trok hij aan een touwtje met de bedoeling het licht aan te doen. Het touwtje bleek echter bij een alarminstallatie te horen waar men gebruik van kan maken bij gezondheidsproblemen. Het alarm trof in dit geval echter ook doel, want de politie werd gewaarschuwd. Toen die eenmaal terplekke was, was de inbreker inmiddels gevlogen. Het is nog niet bekend of de inbreker kans gezien heeft iets buit te maken. De 74-jarige bewoonster, die ten tijde van het voorval niet thuis was, stelde zich later van het voorval op de hoogte en was behoorlijk onder de indruk van het gebeuren.
Diezelfde avond sloeg het dievengilde overigens ook toe op nog een andere plaats in Huissen. Op de Doormanstraat in Huissen probeerden dieven binnen te komen in de woning van een 64-jarige vrouw. Het was ook bij een poging gebleven want de dieven slaagden er niet in binnen te komen. Wel werd een bovenlicht geforceerd. In de woning van een 34-jarige bewoner aan de Kolk in Huissen werd eveneens getracht in te breken. Woensdagochtend ontdekte de bewoner braakschade aan de achterdeur.
De politie stelt een onderzoek in naar de sporen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---