HP lanceert nieuwe reeks krachtige werkstations

Integratie van werkstation-productlijn compleet

AMSTELVEEN, 21 november 2002 - HP lanceert een nieuwe reeks laaggeprijsde, persoonlijke werkstations. Met deze nieuwe productlijn heeft HP een compleet aanbod aan werkstations, uiteenlopend van instapmodellen tot high-end systemen.

De nieuwe, aantrekkelijk geprijsde werkstations zijn gebaseerd op de Intel Pentium 4 en Intel Xeon processors. Ze beschikken over de kracht en de software om te kunnen voorzien in de behoeften van klanten op het gebied van financiële calculaties, Mechanical Computer-Aided Design en Computer-Aided Engineering (MCAD/CAE), Digital Content Creation (DCC) en geografische informatiesystemen (GIS).

De Personal HP Workstations xw4000, xw5000, xw6000 en xw8000 ondersteunen naast de besturingssystemen Microsoft Windows 2000 Professional en Windows XP Professional tevens Linux. Ze worden geleverd door HP zelf en via het brede distributienetwerk van HP.

Met de introductie van twee nieuwe technische werkstations versterkt HP tevens zijn ondersteuning voor de PA-RISC architectuur. De nieuwe Technical Workstations c3750 en j6750 beschikken over de krachtige PA-8700+ processor en het HP-UX besturingssysteem. Ze zijn ontwikkeld met het oog op rekenkracht en visuele prestaties in combinatie met de stabiliteit en betrouwbaarheid die UNIX-gebruikers verwachten.

Daarnaast heeft HP vier nieuwe beeldschermen aangekondigd, waaronder een professioneel 20 inch flat-panel display.

"Met deze nieuwe systemen heeft HP nu het breedste productaanbod in werkstations," zegt Hans de Jong, director Personal System Group Nederland . "Klanten hebben de keuze uit drie verschillende architecturen: Pentium 4/Xeon, Intel Itanium en PA-RISC. Deze bieden het prestatievermogen, de betrouwbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden die onontbeerlijk zijn in de snelle technologische wereld van vandaag."

Persoonlijke werkstations
Het laaggeprijsde HP Workstation xw4000 en het middenklasse HP Workstation xw5000 zijn systemen met één Intel Pentium 4 processor. Beschikbaar in snelheden van 2,4 GHz, 2,66 GHz en 2,8 GHz voorzien deze werkstations in de diverse technische behoeften van klanten. HP is tevens van plan om in de nabije toekomst werkstations met de Intel Pentium 4 op 3,06 GHz aan te bieden.

Het HP Workstation xw4000 is gericht op eenvoudige 2D- en 3D-MCAD, 2D-animatie en videobewerking. Het is een aantrekkelijk geprijsd systeem dat uitstekende prestaties en betrouwbaarheid biedt, met ondersteuning voor Open GL graphics en certificatie voor vele applicaties.

Het HP Workstation xw5000 maakt gebruik van de nieuwste chipset van Intel: de Intel E7205. Met deze nieuwe chipset heeft HP een krachtig single processor systeem ontworpen met de snelle dual-channel DDR-geheugenarchitectuur voor het modelleren van 2D-objecten, 2D- en 3D-animatie, alsmede videobewerking.

Het middenklasse HP Workstation xw6000 en het high-end HP Workstation xw8000 zijn gebaseerd op de nieuwste Intel Xeon dual-processor chipset: de Intel E7505. Deze chipset ondersteunt tevens de dual-channel DDR geheugenarchitectuur. De werkstations zijn beschikbaar met maximaal twee Intel Xeon-processors, met snelheden van 2,4 GHz, 2,66 GHz of 2,8 GHz.

Het HP Workstation xw6000 is zo ontworpen dat het veel rekenkracht biedt in een compacte behuizing die weinig ruimte inneemt. Het is bij uitstek geschikt voor financiële handelaars en analisten, het modelleren van 3D-objecten, animatie en GIS. Dit werkstation biedt aanzienlijke rekenkracht, is in staat om grote hoeveelheden gegevens visueel weer te geven en zorgt voor vrijwel ononderbroken toegang tot real-time gegevensstromen, ook in omgevingen waar de ruimte beperkt is.

Het HP Workstation xw8000 biedt veeleisende gebruikers op het gebied van DCC en MCAD/CAE het hoge prestatieniveau en de uitbreidingsmogelijkheden die nodig zijn voor het weergeven, analyseren en simuleren van omvangrijke datareeksen. Met het oog op deze gebruikersgroep biedt dit werkstation ondersteuning voor OpenGL graphics, AGP 8X Pro 50, ruime geheugenuitbreidingsmogelijkheden, PCI-X en Ultra 320 SCSI-schijven.

Technische werkstations
Het HP Workstation c3750 en het HP Workstation j6750 zijn voorzien van de nieuwste PA-8700+ processor met een snelheid van 875 MHz en de besturingssystemen HP-UX 11.0 en HP-UX 11i 1.0.

Het HP Workstation c3750 beschikt over één RISC-processor en biedt het prestatieniveau dat nodig is voor technische taken zoals geavanceerde 3D-modellering, het ontwerpen van prototypen en visualisatie.

Het HP Workstation j6750 biedt het hoogste prestatieniveau en een grote geheugencapaciteit in een compact dual-processor RISC-systeem. Het is bij uitstek geschikt voor high-end taken zoals Electronic Design Automation (EDA) -ontwerp van chips of voor CAE-analisten die de kracht van een dual-processor RISC-systeem vereisen voor simulaties en het ontwerpen van virtuele prototypen.

Tot de softwaretoepassingen die beschikbaar zijn voor de HP- werkstations behoren onder andere:


* Digital Content Creation (DCC) - Adobe Illustrator, Premiere en Photoshop; Alias|Wavefront Maya; Avid Xpress DV, DS HD, Media Composer en Symphony; CorelDRAW/Photo-Paint; Discreet 3D StudioMax en Combustion; en Macromedia Director, Flash en Authorware; Matrox Digisuite; Newtek Lightwave; Pinnacle Edition, Pro-ONE en Targa3000; Side Effects Software Houdini; SoftImage|3D en |XSI; en US Animation ToonBoom.
* Mechanical Computer Aided Design (MCAD) - Alias|Wavefront Studio; Autodesk Inventor en AutoCAD; Bentley MicroStation; CADcenter; Dassault Catia SolidWorks; IronCAD; PTC Pro/ENGINEER en Pro/Mechincal; en EDS I-deas, Unigraphics en SolidEdge.
* Computer Aided Engineering (CAE) - Ansys, Fluent en MSC.Nastran.
Tot het werkstationaanbod van HP behoort tevens het Compaq Evo Mobile Workstation N800w, dat op 26 sepember j.l. in Europa werd gelanceerd. Dit werkstation is gericht op gebruikers die een compact en lichtgewicht notebook nodig hebben met de kracht van een HP-werkstation.

Beeldschermen voor werkstations
Om te voorzien in de weergavebehoeften van veeleisende werkstationgebruikers, heeft HP tevens vier nieuwe schermen aangekondigd, waaronder compacte flat-panel displays.

Het HP p930 19 inch beeldscherm is een kwalitatief hoogwaardig, plat scherm tegen een aantrekkelijke prijs. Voor digitale artiesten en ontwerpers heeft HP de haarscherpe 1130 21 inch Professional monitor ontwikkeld. De HP L1825 18 inch flat panel display is een uitstekende en aantrekkelijk geprijsde vervanger voor het traditionele beeldscherm. Ingenieurs en andere gebruikers die de allerhoogste eisen stellen aan hun display, zullen kiezen voor het nieuwe HP L2025 20 inch Professional flat panel display.

Beschikbaarheid
Deze HP-werkstations en -beeldschermen zijn beschikbaar via HP of een geautoriseerde HP-reseller. Meer informatie is beschikbaar op www.hp.com/go/workstations.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

Jos Baltes
020 547 71 55