Gemeente Almelo

Asbest in grasgedeelte bij speelplaats De Patrijs

In de wijk Windmolenbroek is in het grasgedeelte bij de speelplaats De Patrijs asbest aangetroffen. Dit gebeurde donderdagmiddag bij het omspitten van een grasveldje grenzend aan de speelplaats. De locatie is afgezet met hekken en op dit moment wordt onderzocht welk soort asbest het hier betreft.

Onlangs is bij de speelplaats de stoep vernieuwd en zijn op de speelplaats zelf de speeltoestellen vervangen, hierbij is gebruik gemaakt van schoon zand. Op de speelplaats zelf is dan ook geen asbest aanwezig. Het aangetroffen asbest is waarschijnlijk afkomstig van een voormalige boerderij die op die plek heeft gestaan. Het asbest is in vaste delen aangetroffen, niet in vezels die zich kunnen verspreiden. De risicos voor de volksgezondheid zijn nagenoeg nihil.

De omwonenden van De Patrijs zijn vrijdagmiddag door de gemeente per brief geïnformeerd. De politie en de wijkcoördinator zijn ingelicht. Om geen onnodige risico's te lopen is het van belang dat de hekken gesloten blijven en dat het afgezette deel niet betreden wordt.

Als de werkzaamheden weer hervat worden, gebeurt dat onder zogeheten asbestcondities. De werknemers zullen onder andere speciale tenues dragen en er zal op de locatie een wasplek aanwezig zijn.