Gemeente Rijswijk

persbericht Steenplaetsbrug

Rijswijk, 19 november 2002

Steenplaetsbrug in Rijswijk tijdelijk buiten gebruik gesteld

De Steenplaetsbrug in Rijswijk is sinds afgelopen vrijdag tijdelijk buiten gebruik gesteld. Gebleken is dat de ophaalbrug in een slechte staat van onderhoud verkeert. Om de veiligheid van de gebruikers niet in gevaar te brengen is de brug tijdelijk in geopende positie geplaatst. Donderdag aanstaande gaat de brug weer open voor langzaam verkeer.

Volgende week neemt het college van burgemeester en wethouders nadere beslissingen over het toekomstig gebruik van de Steenplaetsbrug.

In de tussentijd worden fysieke maatregelen voorbereid zodat de brug aanstaande donderdag 21 november in ieder geval weer kan worden opengesteld voor voetgangers en fietsers. De fysieke maatregelen moeten voorkomen dat autoverkeer nog langer gebruik maakt van deze brug.

De Steenplaetsbrug is de brug tussen de gemeentelijke haven en het Rijn-Schiekanaal. De brug stamt uit 1937 en vormt de verbinding tussen de Steenplaetsstraat en de Populierlaan. De gemeente is eigenaar van de brug. De bewoners en bedrijven in de omgeving van de brug ontvangen binnenkort een brief van de gemeente over het beperkte gebruik van de brug.