Toshiba breidt activiteiten in de Benelux uit

Toshiba benoemt ervaren zakelijke en technische managers voor de regio

Capelle aan de IJssel, 21 november 2002 - Toshiba Mobile Communications Division start activiteiten in de Benelux. De nieuwe divisie is gevestigd in het kantoor van Toshiba in Capelle aan de IJssel. Hiermee manifesteert Toshiba Mobile zich voor het eerst op het Europese vasteland. Toshiba heeft Roy Sieberichs benoemd tot Country Manager voor de regio en Sjoerd Tolsma tot Technology en Field Engineer. Stefan Schietaert is in de Benelux verantwoordelijk voor het after sales-traject.

"De lancering van een groot consumentenelektronicabedrijf in de Europese markt is een belangrijke gebeurtenis," zegt Roy Sieberichs. "Dit is een zeer concurrerende en rijpe markt, waar kwaliteit en prijs de sleutel tot succes zijn. Toshiba beschikt over de strategie en de visie om dit succes te realiseren."

Roy Sieberichs wordt verantwoordelijk voor het opbouwen van de Toshiba Mobile Communications Division in de Benelux, met een focus op de verkoop van mobiele telefoons en het aangaan van relaties met netwerkoperators. Sieberichs heeft twintig jaar ervaring in de markt voor mobiele apparatuur. Hij was voorheen werkzaam bij Ericsson, als General Manager of Consumer Products voor Nederland. Bij Ericsson was hij verantwoordelijk voor mobiele telefoons, DECT en data terminals, en was hij betrokken bij de succesvolle introductie van deze producten op de Nederlandse markt. Daarvoor was Sieberichs Sales en Marketing Manager bij KPN Telecom.

Sjoerd Tolsma werkt in zijn nieuwe functie nauw samen met operators op technisch gebied, zoals het testen van producten op de netwerken en het verkrijgen van een akkoord voor de technische elementen van de Toshiba-toestellen. Tolsma is afkomstig van Motorola PCS, waar hij als Technical Product Manager verantwoordelijk was voor de technische verkoop en service, het testen van mobiele toestellen voor de Nederlandse netwerken en het verkrijgen van akkoord voor de software en aanpassingen van de toestellen.

Toshiba sponsort Planet Race
Toshiba Mobile Communications Division is sponsor van Planet Race, een uitdagende race waarin de deelnemers over de hele wereld reizen. Tijdens hun tocht moeten zij allerlei opdrachten uitvoeren en uitdagingen aangaan, zowel fysiek als mentaal. Ook voor het reizen zelf moeten ze de nodige creativiteit aan de dag leggen, want ze hebben slechts beperkte financiële middelen tot hun beschikking. Ze zijn daarbij aangewezen op hun fans thuis, die hen via i-mode, sms, e-mail en Internet helpen bij het oplossen van de opdrachten en het beantwoorden van vragen. De acht deelnemers van Planet Race en acht 'superfans' (één van iedere deelnemer) hebben hiervoor de nieuwe Toshiba TS21i i-mode telefoon gekregen. De start van Planet Race was op vrijdag 8 november j.l., in de Euromast te Rotterdam. Planet Race is een initiatief van Planet Internet. Meer informatie over Planet Race is te vinden op www.planetrace.nl.

Over Toshiba Mobile Communications Division
Toshiba produceert al meer dan 15 jaar mobiele telefoons en heeft in 2001 wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren geleverd. Toshiba produceert de meeste belangrijkste onderdelen van een mobiele telefoon zelf, waaronder de schermpjes, de chips en de batterijen. Het bedrijf loopt ook voorop in de ontwikkeling van de mobiele technologieën zoals Bluetooth, de SD Card en MPEG4-chips.

Toshiba's mobiele communicatiedivisie in Europa werd opgericht in 2001 om de Europese markt voor 2.5G en 3G mobiele telefoons te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van deze divisie is gevestigd in Camberley, Verenigd Koninkrijk.



Ingezonden persbericht