Gemeente Ede

Ede genomineerd voor Publieksprijs Webwijzer Award 2002

Duizenden internettende Nederlanders hebben Burger@overheid laten weten wat zij de beste overheidswebsite van Nederland vinden. Op basis van een aantal vastgestelde criteria zijn hier tien overheidswebsites waaronder Ede - uitgekomen die door gaan naar de laatste ronde.

In de laatste ronde beoordeelt het publiekspanel van burger@overheid de komende maand de genomineerde overheidssites (voor een overzicht, kijk op internet: http://www.burger.overheid.nl/info/award. Hieruit komt één winnaar die tijdens de WebWijzer Award conferentie op 30 januari 2003 bekend wordt gemaakt. De winnaar ontvangt 10.000 ter vernieuwing en verbetering van de winnende website.

Nieuwe categorie: de publieksprijs

De jaarlijkse Webwijzer Award kent dit jaar een nieuwe categorie: de publieksprijs. De nieuwe categorie van de Webwijzer Award is een direct gevolg van de wens van het kabinet de burger meer te betrekken bij de kwaliteit van de digitale overheid. Het prijzengeld voor de publieksprijs bedraagt
10.000 en dient gebruikt te worden ter verbetering van de winnende website.

Eerste ronde

De eerste ronde liep van 1 oktober tot 15 november. De Nederlandse internetter is gevraagd om een overheidswebsite te nomineren door het toekennen van een waarderingscijfer en aan te geven waarom de website goed is. Een website kwam in aanmerking indien er 25 stemmen of meer op waren uitgebracht. Het aantal stemmen was dan verder niet meer van belang. Doorslaggevend was het gemiddelde cijfer dat aan een site is toegekend en de inhoudelijke beoordeling. Op basis van de waarderingscijfers en de inhoudelijke beoordeling, is een top 10 samengesteld.

Tweede ronde
In ronde twee beoordeelt het 1.400 leden tellende digitale publiekspanel (representatief voor de internettende Nederlander) van burger@overheid de samengestelde top 10 overheidswebsites. Hieruit komt één winnaar naar voren.

De procedure van de tweede ronde wijkt af van eerdere berichtgeving hierover. Aanvankelijk had Burger@overheid de tweede ronde voor alle internettende Nederlanders willen openstellen. Om organisatorische redenen is gekozen voor de andere optie.

print deze pagina