21 november 2002 - Installatie leden cliëntenraad

Cliëntenraad Sociale Dienst functioneert naar tevredenheid


Donderdag 21 november 2002 heeft wethouder J. de Vringer (Sociale Zaken) de leden van de Cliëntenraad Sociale Dienst officieel geïnstalleerd. De gemeente heeft de voorlopige Cliëntenraad in oktober 1999 opgericht om de uitkeringsgerechtigden te betrekken bij het gemeentelijk beleid.

De Cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten van de Sociale Dienst van de gemeente Purmerend. De Cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders en aan de Sociale Dienst over de uitvoering van het beleid en de beleidsontwikkeling. De belangen en wensen van de cliënten zijn daarbij haar richtsnoer.

In de betrekkelijk korte periode dat de Cliëntenraad bestaat is er onder meer meegewerkt aan een hogere norm voor spaartegoeden, een snellere aanvraagprocedure voor bijzondere bijstand en verbeterde leesbaarheid van brieven en folders. Daarnaast heeft de Cliëntenraad diverse concrete voorstellen ingediend over onderwerpen als betere bereikbaarheid van de consulenten, meer privacy in de spreekkamers en een nieuwe zorgpolis. In de twee jaar dat de Cliëntenraad bestaat heeft zij haar nut bewezen. Dat blijkt uit de evaluatie eind vorig jaar. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders de Cliëntenraad officieel en voor onbepaalde tijd benoemd.

De Cliëntenraad bestaat uit maximaal achttien leden, waarvan vijftien cliënt zijn van de Sociale Dienst, twee lid zijn van het Platform Sociale Zekerheid en één zitting heeft namens het Bureau Sociaal Raadslieden. Kleine werkgroepen verdiepen zich in verschillende onderwerpen.

De Cliëntenraad is nog op zoek naar een voorzitter, die verantwoordelijk is voor het aansturen. Hij of zij is tevens degene die, al dan niet met anderen, de communicatie verzorgt met autoriteiten en/ of de media.

Het postadres van de Cliëntenraad is: postbus 67, 1440 AB Purmerend. Telefonisch is de raad te bereiken via telefoonnummer (0299) 452738, per e-mail; clientenraadpurmerend@hotmail.com. De Cliëntenraad heeft ook een website: http://clientenraad.mybravenet.com.