Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie Hilversum, 18-11-2002

N.B.: Titel en inhoud is gewijzigd!
Medewerking Kane komt te vervallen

Televisie
PAUL, MONIQUE, IVO, ROGER, JOHANN, PETER, RONAN EN... U

Uitzending donderdag 21 november
Nederland 2 - 20.30 uur

UNIEK TELEVISIEPROGRAMMA RONDOM UNICEF

Op donderdag 21 november zendt de TROS op Nederland 2 een bijzonder programma uit dat in het teken staat van Unicef: PAUL, MONIQUE, IVO, ROGER, JOHANN, PETER, RONAN EN... U

Onder meer Paul van Vliet, Monique van de Ven, Ivo Niehe, Roger Moore en Johann Olav Koss laten in het programma zien hoe Unicef al meer dan een halve eeuw opkomt voor verbetering van de toekomst van kinderen over de hele wereld. Ivo Niehe kijkt samen met ambassadeur Monique van de Ven terug op hetgeen Unicef de afgelopen vijf decennia heeft bereikt; van de uitroeiing van pokken en de miljoenen waterpompen wereldwijd tot de bijna gewonnen strijd tegen polio en de succesvolle onderwijscampagnes. De terugblik is doorspekt met historische, humoristische of aangrijpende hoogtepunten op het gebied van sport, politiek, muziek en kunst. Joop Zoetemelk bijvoorbeeld, die in 1980 na zes tweede plaatsen eindelijk de Tour de France won. Of de laatste reis van Audrey Hepburn, vlak voor haar dood, in 1992 naar Somalië. Ook de kinderen van Ivo Niehe, Monique van de Ven en Jaap Jongbloed spelen een belangrijke rol in het programma. Zij vragen internationale ambassadeurs Sir Roger Moore, acteur/presentator Sir Peter Ustinov en Johann Olav Koss het hemd van het lijf. Muzikale medewerking is er van Ronan Keating en Rob de Nijs zingt het nummer 'Zonder jou'.

In het TROS-programma wordt eveneens aandacht besteed aan de actuele strijd tegen kinderarbeid. Ambassadeur Paul van Vliet vertrok naar Bangladesh om met eigen ogen te zien hoe miljoenen kinderen daar van zonsopgang tot -ondergang moeten werken voor de kost, vaak onder zeer erbarmelijke omstandigheden. Paul trok een paar dagen op met een aantal van hen en zag hoe deze kinderen opleven doordat ze tegenwoordig een paar uur per dag naar school gaan. Kortom een unieke combinatie van bijzondere persoonlijkheden in een gevarieerd programma waar voor de kijker een actieve rol is weggelegd.