Ingezonden persbericht

Voedingssector krijgt meer actuele informatie op maat

WAGENINGEN, 20021121 -- De agrarische en voedingssector zoekt naar nieuwe richtingen en heeft daarbij 'informatie op maat' nodig: vakgerichte informatie die precies past bij de behoefte van de ondernemer. Daarom is de internetsite www.agriholland.nl vergaand veranderd. De nieuwe indeling in sectoren en thema's maakt het mogelijk dat de bezoeker in 2 muiskliks relevante informatie bereikt. De lezer krijgt daarmee gratis ruim 15.000 nieuwsberichten, tientallen achtergronddossiers, 150 vacatures en 19.000 bedrijfsadressen en links onder handbereik.

De agrarische en voedingssector zoekt naar nieuwe richtingen en heeft daarbij 'informatie op maat' nodig: vakgerichte informatie die precies past bij de behoefte van de ondernemer. Daarom is de internetsite www.agriholland.nl vergaand veranderd. De nieuwe indeling in sectoren en thema's maakt het mogelijk dat de bezoeker in 2 muiskliks relevante informatie bereikt. De lezer krijgt daarmee ruim 15.000 nieuwsberichten, tientallen achtergronddossiers, 150 vacatures en 19.000 bedrijfsadressen en links onder handbereik.

AgriHolland is al vijf jaar één van de meest geraadpleegde sites in de landbouw, tuinbouw, agrarische industrie en voedingsindustrie. Maandelijks worden op de website nu bijna 1 miljoen pagina's opgevraagd, door 90.000 gebruikers. Directeur Eddy Schoonhoven verwacht dat dit aantal fors omhoog zal gaan nu de bezoeker beter kan vinden wat hij zoekt: "Een professionele gebruiker wil vinden en niet zoeken. De meeste sites ordenen de site in Nieuws, Agenda en Links en dan moet de gebruiker nog veel zoeken. In onze nieuwe indeling staan de 'top of mind' aandachtsgebieden over een onderwerp op één pagina bijeen. Ben je een tuinder dan start je op de pagina Tuinbouw, kom je uit de Voedingsindustrie dan begin je op de pagina Voeding. Je wilt als gebruiker immers direct antwoord op je vraag."

In twee muiskliks naar het juiste onderwerp is ook van belang voor organisaties die via portaalsite AgriHolland meer lezers willen bereiken dan via alleen hun eigen site. Kluwer Opleidingen bijvoorbeeld spreekt nu via AgriHolland de agrarische accountants en dienstverleners aan. En door samenwerking met Voedselveiligheid.nl is alle informatie over voedselveiligheid op één pagina beschikbaar. Bijzonder is ook dat de nieuwe AgriGids op AgriHolland gratis 19.000 adressen en links beschikbaar stelt van alle bedrijven in de agrarische- en voedingsketen, dankzij de nieuwe samenwerking met Prosu, leverancier van agrarische adressen. Directeur Schoonhoven: "Bedrijven en instellingen die producten en diensten aan onze bezoekers te bieden hebben, kunnen gebruik maken van onze bewezen infrastructuur, door een membership aan te gaan met AgriHolland".

De doelstelling van de gemoderniseerde site is niet veranderd: de redactie is nog steeds onafhankelijk en richt zich op het signaleren van innovatief nieuws en het ontsluiten van kennisbronnen voor de bezoeker. In de vacaturebank staan dagelijks zo'n 200 vacatures van bedrijven rond de landbouw. De bezoekers zijn merendeels afkomstig uit het bedrijfsleven, blijkt uit lezersonderzoek. Maar ook tuinders en boeren weten steeds beter de weg naar AgriHolland. Zij voelen de noodzaak een nieuwe richting in te slaan en tonen interesse in langere termijn ontwikkelingen zoals duurzaamheid en consumentenwensen.

De ontwikkeling van de nieuwe website is voor AgriHolland een tussenstap naar meer maatwerk. Schoonhoven: "We gaan naar een zo persoonlijk mogelijke, 'taylor made' dienstverlening, in intensieve samenwerking met bedrijven. Nieuwe onderwerpen gaan we verder ontwikkelen. Heel veel informatie blijft gratis. Zeer specifieke onderwerpen worden in de toekomst tegen betaling aangeboden. En onze ervaring met informatievoorziening via nieuwe media wordt steeds belangrijker voor bedrijven, zodat ze zelf minder hoeven te experimenteren. Wij hebben ervaring met de communicatiemogelijkheden van internet, intranet en email nieuwsbrieven en volgende maand doen we een proef met i-mode."



Ingezonden persbericht