Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-11-2002 Persbericht district Eemland noord, 09.30 uur

Inbraken in bungalows opgelost

(Zie persbericht district Eemland noord,17 november 2002: autodiefstal)

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Met de aanhouding van twee inwoners uit Bunschoten zijn drie inbraken in bungalows op het bungalowpark aan de Westdijk in Bunschoten-Spakenburg opgelost. Afgelopen zaterdag werd op heterdaad een 31-jarige bewoner uit Bunschoten aangehouden nadat hij een diefstal uit een auto had gepleegd. Tijdens het onderzoek bekende deze man ook dat hij een inbraak had gepleegd in een bungalow op het bungalowpark. Omdat daar laatstelijk een toename was geconstateerd van inbraken in bungalows investeerde het Woning Inbraken Team verder op deze zaak. Dit leidde tot de aanhouding van een 28-jarige tweede verdachte eveneens afkomstig uit Bunschoten. Uiteindelijk werden drie inbraken in bungalows en twee diefstallen uit auto`s opgelost. De meeste goederen konden worden teruggevonden bij de daders en worden teruggebracht naar de eigenaren. De beide Bunschoters zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd en zullen zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Opzettelijke aanrijding

SOEST- Op woensdagavond omstreeks 18.35 uur werd een 55-jarige man uit Soest het slachtoffer van een opzettelijke aanrijding door een snorfiets.

De man reed een parkeerterrein op, op de Burgemeester Grothestraat, vlak voor de auto was een snorfiets aan het crossen. Toen de man uitstapte begon de jongen op de snorfiets naar de man te schelden. Toen deze hierop inging, reed de jongen met zijn snorfiets op de man af en week op het laatste moment uit. De man wilde verder lopen, maar de snorfietser kwam weer terug en reed over de voet van de man. Deze stapte op dat moment achteruit en kwam daardoor ten val, hierdoor liep de man een kneuzing op aan zijn voet. De jongen reed nog enige malen rondjes om de man heen. Toen de man terug hinkte naar zijn auto, zag hij dat er een andere jongen uit een winkel kwam rennen en bij de jongen op de snorfiets achterop sprong. Vervolgens zijn beiden weggereden over de Beek en Dalselaan in de richting van de Stadshouderslaan.

De jongen op de snorfiets had een licht getinte huidskleur en was ongeveer 17 jaar oud. Hij was donker gekleed en droeg een grijze muts.

De politie van district Eemland noord roept getuigen van deze opzettelijke aanrijding op zich te melden op telefoonnummer 0900-8844

Snelheidscontrole

SOESTERBERG- Op woensdagmorgen tussen 09.30 en 12.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Amersfoortsestraat.

In totaal zijn er 923 voertuigen gecontroleerd, hiervan hebben 68 bestuurders een boete gekregen voor het overtreden van de maximum snelheid, van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u.