Klik hier voor behr.nl

PERSBERICHT
21/11/2002

De Blonde Hollander
Terug naar de oer-Hollandse horecagezelligheid

In een van de drukste uitgaansgebieden van Amsterdam, in de Leidsekruisstraat vlakbij het Leidseplein, opent bar-restaurant De Blonde Hollander op 21 november zijn deuren. Het is een voortzetting van restaurant De Blauwe Hollander, gestoken in een modern jasje. De Blonde Hollander biedt oud-Hollandse gerechten, persoonlijke aandacht van het personeel en een warme sfeer.

Snert, bietjes en Soet Fonteyn
De inrichting van het monumentale pand is tegelijkertijd traditioneel en modern. De muren zijn strak en licht van kleur. Maar Delfsblauw, kaarslicht en de donkere, houten meubels zorgen voor een gezellige, oud-Hollandse sfeer. Het restaurant bevindt zich op de begane grond en gedeeltelijk op de eerste verdieping. De keuken staat onder leiding van chef-kok Mark Goosens, voormalig eigenaar van De Zoete Inval aan de Haarlemmerstraatweg in Amsterdam. Zijn menukaart doet denken aan langvervlogen tijden: Groningse snert met katenspek en roggebrood, slavink met rode kool en gekookte aardappelen en bitterkoekjesijs met boerenjongens. En dat alles tegen vriendelijke prijzen. Het eigenzinnige karakter van De Blonde Hollander komt ook tot uitdrukking in het Amsterdamse bronwater 'Soet Fonteyn', dat speciaal ontwikkeld is voor De Blonde Hollander.

Ook oud-Hollands overnachten
De bedrijfsleiders Marit Weddepohl en Jorica Koppen willen met De Blonde Hollander terug naar het gezellige uitgaan. Hip en trendy maakt plaats voor een goed gesprek aan de bar en een maaltijd aan een gezellig tafeltje. De bar, op de begane grond, is er zowel voor de bezoekers van het restaurant als voor het andere uitgaanspubliek. Marit en Jorica staan zelf achter de bar en draaien gevarieerde muziek, van Nederlandstalig tot jazz. Boven het restaurant zijn in De Blonde Hollander vier comfortabele kamers, elk voorzien van een badkamer. De prijzen liggen tussen ¤ 85,- en ¤ 125,- per nacht.

De Blonde Hollander
Leidsekruisstraat 28
1017 RJ Amsterdam
T (020) 626 56 91
F (020) 626 56 94
E info@deblondehollander.nl
www.deblondehollander.nl

Openingstijden keuken:
Openingstijden bar:
maandag t/m donderdag 18.00-22.30 uur maandag t/m donderdag 18.00-01.00 uur
vrijdag en zaterdag 18.00-23.30 uur vrijdag en zaterdag 18.00-03.00 uur
zondag 18.00-22.00 uur zondag 18.00-00.00 uur


---

---