PERSBERICHT
21/11/2002

't Kaaspunt Oosterhout wint het Gouden Kaasmes,
De Hoogheerlijkheid Oud-Beijerland de Trophique Supérieur

De Nationale Competities 2002-2003 voor de Nederlandse kaasspeciaalzaken en delicatessenwinkels zijn bij de kaasspeciaalzaken gewonnen door 't Kaaspunt te Oosterhout en bij de delicatessen/versspecialiteitenwinkels door De Hoogheerlijkheid te Oud-Beijerland.

't Kaaspunt van Jan en Patrick Schouten bestaat nog geen twee jaar. Het winkelconcept en de uitvoering ervan zijn zo goed dat het bedrijf afgetekend de eretitel Neerlands Beste Kaasspeciaalzaak 2002-2003 met de bijbehorende wisselprijs, het Gouden Kaasmes, in de wacht sleept. 't Kaaspunt zat vorig jaar ook al bij de Beste-5 Kaasspeciaalzaken van Nederland.
In de harde strijd van dit jaar wordt:

- Tweede: Kaashandel de Brink, Deventer van Wim Maassen van den Brink.

- Derde: De Kaasspecialist Frederik Hendriklaan, Den Haag van Guus ten Berge.

- Vierde: Gertjan de Kaasboer, Dordrecht van Gertjan Hermsen.
- Vijfde: Zuivelland, Amstelveen van Marcel Verheul.
De Hoogheerlijkheid van Gerard en Alexandra Boender behoorde vorig jaar, een half jaar na de opening, al tot de Beste-5 Specialiteitenwinkels van Nederland. Twee weken na de finale brandde het winkelcentrum af. De Hoogheerlijkheid moest opnieuw beginnen. Sinds april van dit jaar draait de winkel weer op volle toeren. Zo goed, dat vak- en consumentenjury deze ondernemers graag belonen met de eretitel Beste Specialiteitenwinkel van Nederland 2002-2003 en de bijbehorende wisselprijs, de Trophique Supérieur. Het enthousiaste echtpaar Cees en Ingrid Ballering van De Lachende Koe in Rijswijk scoort met een tweede plaats.
Het Tilburgse Lekkernij Delicatessen van Jan Pijnenborg is dit jaar derde.
Domburg's kaas & noten in Putten van Henri Stoffelsen wordt vierde en Mijn Hemel wijnen & spijzen van Gerard Wouterson en Gerdine Vermeijden uit Hilversum eindigt op de vijfde plaats.

Vier categorieprijzen
Tijdens de Nationale Competities is ook gestreden om vier categorieprijzen.
De titel Beste Buitenlandse kaasspecialist 2002-2003 is gegaan naar Kaashuis De Trompwinkel, Beethovenstraat te Amsterdam van R. Ouwersloot en mevrouw I. Kuipers.
De titel Beste Boerenkaasspecialist naar Zuivelland van Marcel Verheul, Groenhof, Amstelveen.
De titel Beste Notenspecialist is voor E. van der Pol van De Kaasnoot, Emiclaerhof, Amersfoort.
De Beste Vleeswarenspecialist is te vinden aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. Die titel is gegaan naar Mijn Hemel wijnen & spijzen van Gerard Wouterson en Gerdine Vermeijden.

Eerst certificeren
De feestelijke finales van de eretitels en categorieprijzen voor de kaasspeciaalzaken en delicatessenwinkels werden dinsdag 12 november jl. gehouden in Evenementencentrum Hart van Holland te Nijkerk. De Nationale Competities worden jaarlijks georganiseerd door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland, onderdeel van de Vakcentrumgroep. Belangrijk doel is het bevorderen van de kwaliteit en de performance van de kaasspeciaalzaken en
delicatessen/versspecialiteitenwinkels. De wedstrijden beginnen daarom met de zogenaamde certificering van deze specialiteitenwinkels. Zij worden door vakjury's onaangekondigd beoordeeld op meer dan 120 punten. De ondernemers en winkels die dit zware examen doorstaan, mogen een jaar het vignet voeren Beste Nederlandse Specialiteitenwinkels 2002-2003. Alleen gecertificeerde winkels mogen meedoen aan de Nati0onale Competities. Op de zojuist geopende website kunnen consumenten veel meer informatie vinden over deze activiteiten ter bevordering van de lekkere dingen des levens.

Einde bericht