Klik hier voor behr.nl

PERSBERICHT
21/11/2002

Eenmalige, speciale uitgave jubileumfles Leffe

Dit jaar bestaat de abdij van Leffe 850 jaar. De abdij is bekend van het traditionele Leffe bier. Ter ere van dit 850-jarig bestaan, heeft Leffe een eenmalige speciale jubileum fles op de markt gebracht. Voor deze jubileumuitgave is, voor alle drie de Leffe varianten, een fraai vormgegeven, gebrandschilderde 75 cl. fles ontwikkeld. De jubileumfles van Leffe Blond, Dubbel en Tripel is vanaf heden, tot zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij de slijter.

Feestidee
Aangezien het slechts een eenmalige uitgave is, is de jubileumfles een echt collectors item. De mooie fles is ideaal om te presenteren bij een feestmaaltijd en met de gezellige feestdagen voor de deur is het een origineel geschenk.

Leffe varianten
De jubileum fles is verkrijgbaar in alle drie de Leffe-varianten:
- Leffe Blond is een heerlijk goudblond bier met een alcoholgehalte van
6,6 %. Het heeft een krachtig en zachte, droge en fruitsmaak.
- Leffe Dubbel is een donkerkleurig aromatisch bier met een alcoholgehalte van 6,5 %. Het heeft een volle en ronde smaak die zacht en rijk is.

- Leffe Tripel heeft een alcoholgehalte van 8,4 % en is licht van kleur. Dit bier gist na in de fles en moet voorzichtig met achterlating van het gistdepot uitgeschonken worden.

Leffe Blond, Dubbel en Tripel is niet alleen lekker om te drinken, maar ook om te koken. In bijgaand receptenboekje staan alvast enkele suggesties.

De abdij
In 1152 werd de Abdij van Leffe, gelegen in de stad Dinant in de Belgische Ardennen, gesticht. Buiten gebed en bezinning moesten de norbertijner paters ook in hun eigen levensonderhoud voorzien. En zo werd in 1240 binnen de kloostermuren een brouwerij opgericht. De brouwmethoden van deze bieren van hoge gisting en de natuurlijke grondstoffen, zoals gerst, hop, water en gist vormen nog steeds de basis voor de authenticiteit van deze bijzondere bieren.

Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Interbrew Nederland N.V. (Priscilla van Winden 076-5252365)