Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Memorie van antwoord over aanpassing Tabakswet

De voorzitter van de Eerste
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20017
2500 EA Den Haag

POG/GB-2335950

21 november 2002

Hierbij bied ik u aan de memorie van antwoord inzake het voorstel van wet houdende aanpassing van de Tabakswet aan richtlijn nr. 2001/37/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 5 juni 2001 betreffende de onderlinge aanpassing van de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen van de lidstaten inzake de productie, de presentatie en de verkoop van tabaksproducten (PbEG L 194).

Genoemde richtlijn is reeds ten dele geïmplementeerd in de Nederlandse wetgeving, namelijk door een wijziging van het Aanduidingenbesluit tabaksproducten en het Besluit maximumgehaltes aan teer, nicotine en koolmonoxide in sigaretten en shag (Stb. 2002, 83 en 84). Het resterende deel van de richtlijn dient te worden geïmplementeerd door een wijziging van de Tabakswet zelf.

Ik vertrouw erop dat de openbare behandeling van het wetsvoorstel met de aanbieding van de memorie van antwoord voldoende is voorbereid. Artikel 15, eerste lid, van de richtlijn bepaalt dat de lidstaten uiterlijk 30 september 2002 hun nationale wetgeving moeten hebben geïmplementeerd. Met het oog hierop roep ik de Kamer op het wetsvoorstel op de kortst mogelijke termijn voor openbare behandeling te agenderen.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp

Memorie van antwoord over de wijziging van de Tabakswet 1. Memorie van antwoord over de wijziging van de Tabakswet
Kamerstuk, 21-11-2002

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=18733 .