Lijst Pim Fortuyn


In zijn vonnis van heden heeft de Voorzieningenrechter in de rechtbank te Rotterdam overwogen dat de Algemene Ledenvergadering van 19 oktober 2002 niet rechtsgeldig bijeen is geroepen omdat het bijeenroepen daarvan ten onrechte zou zijn geschied op een daartoe door Dost verleende (last en) volmacht aan de heer E.A.M. Maas terwijl, eveneens naar voorlopig oordeel van de Voorzieningenrechter, de heer Dost inmiddels al zou zijn gedefungeerd waardoor die volmacht zou zijn vervallen.
Op die overwegingen is de heren Maas en Hammerstein (uit ons zevenkoppig bestuur) verboden nog bestuurshandelingen te verrichten op straffe van verbeurte van een dwangsom van 1.000,- per dag.

Tegen het vonnis zal hoger beroep worden ingesteld. Bij diezelfde beslissing heeft de Voorzieningenrechter 10% van de leden gemachtigd om een nieuwe vergadering bijeen te roepen.

Zodra 10% van de leden de daartoe strekkende volmacht zal hebben geretourneerd, zal de reeds geplande vergadering van zaterdag 7 december 2002 opnieuw worden uitgeroepen en de leden aldaar worden voorgesteld een bestuur te kiezen. Bijgaand treft u een volmacht en een antwoordenvelop aan.
U gelieve deze in te vullen en omgaand aan ons te retourneren. Wij dragen zorg voor het plaatsen van een advertentie.

Ofschoon het vonnis van de Voorzieningenrechter reparatie van eerder genomen besluiten vereist, levert de beslissing geen enkel beletsel op voor LPF om deel te nemen aan de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer.
Je moet niet alleen lef hebben om LPF te stemmen maar met name om in het bestuur van LPF plaats te nemen!

Deze brief, waarin een verkorte inhoud van het vonnis, wordt mede aan u toegezonden namens de heren Maas en Hammerstein die op grond van het vonnis verplicht zijn alle leden met de inhoud van het vonnis op de hoogte te brengen.

Het Partijbureau