Gemeente Borsele

Opening Honkbalveld

Heinkenszand, 21 november 2002

Zaterdag 23 november 2002 zal burgemeester J. Gelok het honkbalveld in Heinkenszand openen. De opening vindt plaats om 14.00 uur op het honkbalveld op Noordzak II (tegen de A58) in Heinkenszand.

Vorig jaar konden basisscholen en jongeren uit het voortgezet onderwijs via de jeugddebatten hun wensen kenbaar maken aan de gemeente Borsele. Basisschool `De Wegwijzer' uit Heinkenszand is één van de twee winnaars geworden. De voorstellen van de winnaars van de jeugddebatten zijn behandeld in de digitale gemeenteraadsvergadering in november 2001. De wens van `De Wegwijzer' om een honkbalveld te realiseren in Heinkenszand is nu vervuld.

Ontwikkelingsmaatschappij Noordzak BV heeft het grasveld voor het honkbalveld tijdelijk vrijgegeven. Zolang de grond niet verkocht is, mag de jeugd gebruik maken van de ruimte. De jeugd moet de gemeente eerst bewijzen dat er veel gebruik wordt gemaakt van het honkbalveld, voordat de gemeente Borsele hiervoor een definitieve locatie zoekt.

De materialen zijn ondergebracht in ontmoetingscentrum `De Stenge'. De jeugd kan hier knuppels, ballen, handschoenen, beschermingsmateriaal, etc. ophalen tegen betaling van een borgsom van ¤ 10,00. Dit kan alleen tijdens de openingstijden van `De Stenge'. Persbericht