Ingezonden persbericht

'De Menselijke Factor' onderwerp PMI Congres 2002

NIJKERK, 20020806 -- Tot op heden heeft veel van de gangbare projectmanagementliteratuur betrekking op de instrumentele kant van het vak. Te denken valt daarbij aan het faseren, beslissen en beheersen van de factoren tijd, geld, kwaliteit, organisatie en informatie. In de projectmanagement praktijk daarentegen bestaat grote consensus over de opvatting dat 'human resources' de belangrijkste succesfactor voor projecten is.

Dit wordt nog eens onderstreept in de evaluaties van voorgaande PMI-congressen. Om deze reden zal het PMI-congres dit jaar zijn gewijd aan het managen van het menselijke kapitaal binnen projecten. Het Project Management Instituut Nederland organiseert daarom op donderdag 21 november 2002 a.s. in de Meervaart te Amsterdam een congres met de menselijke factor als hoofdonderwerp.

Een aantal Human Resource Management aspecten is specifiek voor projectorganisaties. De belangrijkste is wel het motiveren en binden van teamleden. In vergelijking tot permanente organisaties wordt dit vaak als extra gecompliceerd ervaren. Dit komt omdat de projector-ganisatie kenmerken als een relatief korte looptijd en een vaak wisselende teamsamenstelling kent. Juist een projectmanager zal door consequente aandacht en gerichte inzet van instrumenten de 'motivatie en binding' van individuele teamleden moeten vergroten en mede het functioneren en presteren van het team als geheel moeten kunnen verbeteren. Belangrijke thema's hierbij zijn zaken als leiderschap, teambuilding, competentiemanagement en coaching. Het PMI-congres 'de menselijke factor' zal aan deze thema's ruime aandacht besteden.

Aanmelding
De aanmelding voor het PMI-Congres 2002 kan tot uiterlijk 14 november a.s. geschieden bij het secretariaat van PMI Nederland, postbus 1058, 3860 BB Nijkerk, telefoon 033 - 247 34 08, telefax 033 - 246 04 70, e-mail: pminl@mos-net.nl, internet: www.pmi-nl.nl. De kosten bedragen ¤ 150,- voor PMI-leden (introducé(e) ¤ 325,-) en ¤ 350,- voor niet-leden. Voor studenten gelden speciale tarieven.

Project Management Instituut Nederland
PMI-Nederland is in 1979 opgericht als beroepsvereniging op het gebied van project-mana-gement. Ze is aangesloten bij de International Project Management Association (IPMA). IPMA is een associatie van nationale verenigingen op het gebied van projectmanagement, opgericht in 1965 in Wenen en uitgegroeid tot een organisatie waarin thans 30 landen, met ieder 250 tot 2500 leden, participeren. De vereniging PMI-Nederland is ooit begonnen met 70 leden en inmiddels uitgegroeid tot een actieve vereniging van ruim 1200 leden.

Het doel van PMI-Nederland is het bevorderen en stimuleren van de uitwisseling van ervaringen, opleidingen, samenwerking met binnen- en buitenlandse organisaties alsook professionalisering van projectmanagement. Daarnaast wil de vereniging de contacten tussen de leden bevorderen.

Om dit te bereiken organiseert de vereniging bijeenkomsten, avondlezingen, cursussen, workshops, bedrijfsexcursies, een ProjectManagementMarkt en jaarlijks een nationaal congres.

Nijkerk, 6 augustus 2002



Ingezonden persbericht