Gemeente Rijswijk


Persbericht intocht Sinterklaas

Feestelijke intocht op zaterdag 23 november

Sint Nicolaas komt naar Rijswijk

Sinterklaas komt zaterdag 23 november 2002 met zijn stoomboot in Rijswijk aan.

De boot meert om 10.15 uur af aan de Cromvlietkade. Daar worden de Sint en al zijn Pieten officieel verwelkomd door burgemeester G.W. van der Wel-Markerink. Daarna vertrekt de stoet voor een rondrit door Rijswijk met tussenstops in het winkelcentrum Hart van Rijswijk en winkelcentrum In de Bogaard. Ook op het gemeentehuis wordt de Sint verwacht. Op de drie locaties is telkens een aantrekkelijk kinderprogramma samengesteld.

Het is de 24e maal dat Sinterklaas op deze wijze in Rijswijk wordt ontvangen.

Voordat de boot aan de Cromvlietkade afmeert wordt op een podium nabij de Beetslaan vanaf 09.45 uur een voorprogramma gepresenteerd, waarvoor speciaal een SpreekPiet is overgekomen. Nadat de burgemeester de Sint en zijn gevolg heeft begroet, vertrekt men rond 10.45 uur naar Oud-Rijswijk via de volgende route:

Cromvlietkade, Geestbrugweg, Herenstraat en Willemstraat.

In het winkelcentrum Hart van Rijswijk begint in afwachting van de komst van de Sint om 11.00 uur een kindervoorstelling op een podium op het Tollensplein. In de Willemstraat wordt Sinterklaas welkom geheten door de winkeliersvereniging. Aansluitend wordt een rondwandeling gemaakt door de Herenstraat en de weekmarkt. Het vertrek staat gepland om 12.15 uur vanaf het Ruysdaelplein.

Gemeentehuis

Onder muzikale begeleiding van marching- en showband Reflection en de Jong Federatieband gaat de bonte stoet via de Rembrandtkade en de Lindelaan voor de laatste maal naar het gemeentehuis aan de Generaal Spoorlaan.

Volgend jaar vertrekt de gemeentelijke organisatie namelijk naar de nieuwe locatie Hoogvoorde nabij winkelcentrum In de Bogaard.

Op het bordes van het gemeentehuis wordt een feestelijk programma voor de kinderen gepresenteerd. Rond 14.00 uur vertrekt de Sint vanaf het gemeentehuis voor een rit naar winkelcentrum In de Bogaard. Via de Generaal Spoorlaan, de dr. H. Colijnlaan en het Piramideplein komt het gezelschap omstreeks 14.30 uur aan bij de winkelgalerij aan het Wethouder Hillenaarplantsoen. Vandaar loopt men het winkelcentrum In de Bogaard in. Op een podium op het Bogaardplein worden de kinderen vanaf 14.15 uur alvast vermaakt met een speciale kindervoorstelling. Na een wandeling door het compleet vernieuwde winkelcentrum is het feest om 16.00 uur afgelopen.