Gemeente Almelo

Opening Brede Buurt School in de wijk De Riet/Nieuwland

Op zaterdag 23 november wordt om 10.30 uur in de basisschool De Reigershöfte door de wethouder van onderwijs, mevrouw Kuik-Verweg de Brede Buurt School in de wijk De Riet/Nieuwland officieel geopend. Aansluitend is er voor de kinderen, ouders, wijkbewoners en geïnteresseerden in de basisschool De Reigershöfte en wijkcentrum De Schöppe van 11.00 tot 17.30 uur een open dag georganiseerd.

De Brede Buurt School De Riet/ Nieuwland is een breed samenwerkingsverband tussen de basisschool de Reigershöfte en andere organisaties in de wijk die zich inzetten voor kinderen, ouders én wijkbewoners op het gebied van onderwijs, welzijn en zorg. In de toekomst kan dit samenwerkingsverband worden uitgebreid met andere scholen en organisaties.

De basisschool De Reigershöfte blijft net als alle andere participerende organisaties eigen baas. De kinderen krijgen les in hun eigen groep, op dezelfde manier als voorheen. Daarnaast worden er uiteenlopende activiteiten aangeboden, zowel tijdens als na schooltijd. Kinderen, ouders en wijkbewoners kunnen hiervan gebruik maken.

Jaarlijks wordt door de partners van de Brede Buurt School een nieuw activiteiten programma voor het komend schooljaar samengesteld, met als basis de volgende vijf themas: naschoolse activiteiten, ouderbetrokkenheid, ICT, zorg en preventie en servicegerichte activiteiten en dienstverlening voor de ouders.

Het project de Brede Buurt School in de wijk De Riet/Nieuwland is gestart in 1997. Bij de eerste fase van dit project waren met name de basisschool De Reigershöfte en wijkcentrum De Schöppe nauw betrokken. Deze fase werd in 1999 afgerond. In augustus 2001 werd besloten de bestaande contacten te intensiveren en op zoek te gaan naar nieuwe partners. Inmiddels is de Brede Buurt School De Riet/Nieuwland uitgegroeid tot een breed samenwerkingsverband tussen de basisschool en organisaties die zich bezighouden met kinderen, ouders en wijkbewoners.

Partners van de Brede Buurt School De Riet/Nieuwland zijn:


- Openbare basisschool De Reigershöfte


- Peuterspeelzaal t Kruimel


- Wijkcentrum De Schöppe


- Openbare bibliotheek


- Stichting Maatschappelijk Werk Noord West Twente

- Stichting Thuiszorg Noord West Twente


- Hof 88


- Muziekschool


- Stichting NetWerk


- Dienstencentrum De Riet


- Stichting VOKA


- Stichting Welzijn Ouderen Almelo


- GGD/ JGZ


- ROC Twente Plus


- Politie


- Bureau jeugdzorg


- Sportbuurtwerk