Gemeente Zevenaar

Opening hondenpilot-project Schaapsdrift-De Horst

Zaterdag 23 november om 14.00 uur gaat het hondenpilot-project op de hoek van de Didamseweg/Ringbaan Oost van start. Wethouder N. Wiendels zal op een spectaculaire wijze de officiële openingshandeling verrichten. De heer B. Wenting en de Hondenbrigade van Politie Gelderland-Midden vervullen hierbij een rol. Ook geven zij een demonstratie. Aan bewoners wordt erwtensoep uitgereikt, zolang de voorraad strekt.

Overlast

Honden veroorzaken vaak de nodige overlast. Veel mensen ergeren zich aan loslopende honden of aan hondenpoep op trottoirs, gazons en speelplekken. De gemeente Zevenaar probeert de overlast door honden zoveel mogelijk te beperken. De wijk De Schaapsdrift-De Horst gaat het hondenprobleem integraal aanpakken.

In het voorjaar heeft het wijkteam Schaapsdrift-De Horst samen met de wijkbeheerder een voorstel aan de wijkbewoners gepresenteerd. Het betreft een voorstel om de hondenoverlast in de wijk te beperken. Dit houdt in dat de honden aangelijnd moeten worden uitgelaten, met uitzondering van het hondenlosloopterrein. En dat de uitwerpselen van honden overal opgeruimd moeten worden, behalve op de hondenuitlaatterreinen. De bewoners hebben ingestemd met dit voorstel. Inmiddels zijn de plannen concreet vormgegeven: een hondenlosloopterrein is aangelegd, borden zijn geplaatst en er zijn gesloten hondenpoepbakken gekomen.

Controles

De politie en de gemeentelijke milieucontroleur gaan steekproefsgewijs controles uitvoeren. De eerste week na de start wordt volstaan met voorlichting en waarschuwingen. Daarna krijgen overtreders proces-verbaal opgemaakt. Het hondenpilot-project wordt over een jaar geëvalueerd. Daarna wordt besloten of het project wordt voortgezet.