NMBS

21/11/02

Hsl-werkzaamheden aan brug over de E 19 in Hoogstraten

Volgend weekend, 23 en 24 november worden de werkplatformen verwijderd aan de brug van de Vlamingstraat over de autosnelweg E19 in Hoogstraten. Daarom kan het autoverkeer op zaterdag 23 november plaatselijk enkel gebruik maken van één rijstrook: eerst in de richting van Antwerpen, daarna in de richting van Nederland. Indien nodig wordt ook op zondag 24 november verder gewerkt in de richting van Antwerpen. Wegsignalisatie zal aankondigen dat er slechts één rijstrook beschikbaar is. De werkplatformen dienden om de bovenbouw van de brug te vernieuwen.

Zoals alle bruggen over de autosnelweg E19, moet ook de brug van de Vlamingstraat worden aangepast om de doortocht van de hogesnelheidslijn tussen Antwerpen en de Nederlandse grens mogelijk te maken. Deze brug zal vanaf eind december 2002 opnieuw beschikbaar zijn voor alle verkeer. Het autoverkeer moet tot dan om te rijden. Voetgangers en fietsers kunnen de E19 steeds over via een tijdelijke loopbrug.

De bruggen van de Terbeeksestraat en de Maxburgdreef in Hoogstraten komen volgend jaar aan de beurt. Ondertussen wordt ook volop gewerkt aan de vernieuwde servicezone Minderhout. Deze servicezone vervangt de vroegere E19-parking van Brecht en wordt een stuk groter. Midden 2003 kan deze rustplaats van de autosnelweg opnieuw in gebruik worden genomen.

© 2002 NMBS