Gemeente Den Haag

2002-11-20: Het Haagse Groen door kinderen gezien


---

Op zaterdag 23 november a.s. reikt wethouder Ries Smits om 13.50 uur in het Atrium van het Stadhuis de prijzen uit voor de tekenwedstrijd Groen in de stad, hoe zie jij dat?. De prijsuitreiking is de afsluiting van de tekenwedstrijd die de afgelopen maanden is gehouden.

Dit gebeurt tijdens de slotdag van het natuurspektakel voor de Haagse natuurverkenners.

Tekenwedstrijd
Dienst Stadsbeheer heeft, als onderdeel van het nieuwe beleidsplan voor het Haagse groen, de Haagse kinderen willen betrekken bij dit project. Hiervoor is een tekenwedstrijd voor kinderen uitgeschreven. Kinderen zijn ook groengebruikers met een eigen mening. In deze tekenwedstrijd zijn kinderen opgeroepen om hun visie te geven op het Haagse groen, door een tekening te maken met een korte omschrijving.

Eigen ideeën
Kinderen hebben zeker een mening over het groen in hun omgeving en hebben daar duidelijke ideeën over. Eén van de prijswinnaars verwoordt haar wens als volgt: Tussen flats en winkels bomen, een grasveld met bloemen en geen afval op straat. Dat is mijn droom.' De prijsvraag heeft geleid tot heel uiteenlopende creatieve kunstwerken, waarvan de winnaars van de wedstrijd vanaf 23 november tot en met 10 december te zien zijn in het Atrium van het Stadhuis.

Informatie
Meer informatie over het Haagse groen en het nieuwe beleidsplan is te vinden op de gemeentelijke website www.denhaag.nl/beleidsplangroen .

last update: 20-11-2002 16:56:12 ;pag.: 16919; auteur: 616;cat.: