Ingezonden persbericht

Vijfde editie Jonge Harten Festival

Eigentijds festival met theater, dans, breakdance & performances voor jongeren

GRONINGEN, 20021120 -- Van zaterdag 23 t/m zaterdag 30 november a.s. vindt in het Grand Theatre, de Stadsschouwburg, het Kruithuis en het Prinsentheater voor de vijfde achtereenvolgende keer het Jonge Harten Festival plaats. Het festival richt zich op jongeren tussen 12 en 25 jaar. Het programma is divers samengesteld. Naast professionele theaterproducties zijn er amateur-producties te zien. Ook kunnen jongeren zich inschrijven voor verschillende workshops. Het festival wordt afgesloten met de Art Party.

Het festival opent op zaterdag 23 november in het Grand Theatre met Queen and King on Planet Earth van Carina Molier. Het publiek staat bij deze voorstelling op de dansvloer. Er is een ruimteschip geland met aan boord een vrouwelijk wezen van de planeet Neverness. Ze is naar de aarde gekomen om zich onder te dompelen in de menselijke emoties en andere eigenaardigheden. Dansend op de strakke ritmes van DJ Le Funkubine kan de toeschouwer haar zoektocht op levensgrote videoschermen volgen.

Verder zijn onder meer Bloeddochters en Wat lul je nou! van het Muztheater, Blauwdrukken van De Noorderlingen en Verborgen Labyrint van Theatergroep Dox te zien. In Bloeddochters komen drie meiden erachter de dochter te zijn van King Lear. In Wat lul je nou! staat de vraag centraal of je bent wat je zegt of zegt wie je bent en in Verborgen Labyrint dromen professionele dansers, DOX-ers en een muzikant over hun toekomst.

Art Party- een wereldreis door Groningen
Tijdens de Art Party kunnen jongeren op muziek van de Jungle Warriors, dansend genieten van een speciale productie van de Noorderlingen (Choreografie: Joan Kruk). Live muziek met theater wordt afgewisseld door dj-optredens.

Eigen producties & workshops
Ook gaan jongeren op het festival eigen theaterproducties presenteren. Daarnaast zijn er verschillende workshops als Capoeira-dans, R&B-zang, streetdance/breakdance en theaterdans, gegeven door DOX-ers.

Het hele programma van middag- en avondvoorstellingen en de toegangsprijzen zijn te vinden op de website www.jongeharten.nl

Het Jonge Harten Festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Grand Theatre, de Oosterpoort en de Stadsschouwburg, Simplon, Noord Nederlands Toneel, Pavlov Media, Jeugdtheaterschool Groningen, Afdeling 12/22 van het Kunstencentrum Groningen (w.o. het Jongeren Uitbureau), Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing, Provincie Groningen, VSB fonds, Coca Cola Enterprises Nederland BV, Gastransport Services en Netwerk Notarissen Greven



Ingezonden persbericht