Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-11-2002
1e persbericht van zaterdag 23 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Passant pakt overvaller
Een man van 38 zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagavond rond 21.45 uur aangehouden omdat hij geprobeerd zou hebben een vrouw uit Helmond te beroven van haar tas. Toen de 39-jarige vrouw over de Kanaaldijk Zuid liep, trok de verdachte plotseling aan haar handtas. Hij bedreigde haar met de dood als ze de tas niet zou afgeven en hij had ook een mes in zijn handen. Een passerende automobilist, een man van 25 uit Eindhoven, greep op dat moment in. Hij overmeesterde de verdachte en hield hem in bedwang tot de politie er was. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Een man van 24 uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 0.30 uur aangehouden omdat hij op de Paradijslaan zou hebben ingebroken in een auto. Toen de politie na een melding ter plaatse kwam, zat de verdachte nog in de auto. Aan de wagen waren inbraaksporen zichtbaar. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden
Een man van 24 uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 2.00 uur op de Huizingalaan aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Uit een blaastest bleek dat hij een alcoholpromillage van bijna 1,1 had. De man heeft een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur gekregen.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden
Een man van 23 uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 2.15 uur aangehouden omdat hij op een damesfiets reed waarvan het slot was opengebroken. Dat gebeurde op de Rechtestraat. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man dronken achter stuur
Een man van 21 uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 4.45 uur op de Aalsterweg aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Hij bleek een alcoholpromillage van bijna 0,8 te hebben. De man kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van 2 uur.

Helmond: Inbraak in school
Bij een inbraak in een school aan de Mahoniehoutstraat zijn een televisie, een videorecorder en een telefoon gestolen. De tv werd buiten het gebouw teruggevonden. De inbraak gebeurde zaterdagochtend rond 2.00 uur. Aan een zijkant van het pand was een raam ingeslagen.

Westerhoven / Bergeijk: Spaarkassen weg bij inbraak Bij inbraken in cafés in Westerhoven en Bergeijk zijn zaterdagmorgen tussen 4.30 en 4.45 uur spaarkassen weggenomen. Om 4.30 uur werd ingebroken in een café aan de Dorpstraat in Westerhoven. Van de achterdeur is een ruit vernield. Er zijn twee spaarkassen met onbekende inhoud meegenomen. Een kwartier later werd ingebroken in een café aan het Hof in Bergeijk. Ook hier is een ruit van de toegangsdeur vernield. Uit het café verdwenen een spaarkas en een geldlade. In de lade zat ongeveer 175,=. De inhoud van de spaarkas is onbekend. Een getuige had bij de inbraak in Bergeijk een rode Opel Astra gezien. Het kenteken zou met de letters TH beginnen.

Someren: Man na bedreiging aangehouden
Een 26-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 1.20 uur op het Wilhelminaplein aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor de 30-jarige portier van een horecagelegenheid aan het Wilhelminaplein bedreigd heeft. De verdachte maakte deel uit van een groep waarvan de toegang tot de horecagelegenheid geweigerd werd. De man zou een vuurwapen gaan halen en de portier dood schieten. De bedreiger is de cel ingegaan.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Heerbaan is zaterdag om 1.20 uur een 35-jarige Veldhovense automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. De man blies ongeveer 0,65 promille. Hij kreeg een boete van 190,=.