Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 23-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-51401952

Gordelcontrole
ALMERE De politie heeft vrijdagmiddag op de Landdrostdreef en de Spoordreef een gordelcontrole gehouden. Op de eerste locatie werden vijftien automobilisten bekeurd, op de Spoordreef bleken acht bestuurders van autos hun gordel niet te dragen. Allen kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Alcohol in verkeer
ALMERE Een 29-jarige Almeerder is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden, omdat hij met drank op achter het stuur. De politie hield de bestuurder aan, omdat hij op de Cinemadreef door het rode verkeerslicht reed. Eenmaal staande gehouden, moest de Almeerder blazen. Hij bleek een promillage te hebben van 0,6, goed voor een rijverbod van een uur en een boete.

Brand
ZEEWOLDE Aan de Horsterweg bleek vrijdagavond een container in brand te staan. Het vuur bleek snel onder controle, er was verder geen sprake van schade aan het bijbehorende pand. De oorzaak is niet bekend.

Aanrijding met letsel
DRONTEN Er vond vrijdagochtend een aanrijding plaats op de kruising Dronterweg en Ansjovisweg. Daarbij waren een 64-jarige vrouw uit Raalte en een 22-jarige man uit Harderwijk betrokken. Laatstgenoemde reed op de Dronterweg en wilde zijn weg vervolgen richting de Biddingringweg. Uit tegengestelde richting kwam de vrouw aanrijden, die af wilde slaan richting de Ansjovisweg. Zij verleende daarbij geen voorrang, waarna een botsing volgde. Daarbij raakte de vrouw bekneld. Zij is uit het voertuig gehaald en met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Van beide autos is het kentekenbewijs ingevorderd.

Diezelfde ochtend vond er op de Biddingringweg ook een ongeval plaats. Een 20-jarige man uit Swifterbant wilde vermoedelijk tijdens het rijden zijn gordel omdoen, waardoor hij uit balans raakte en van de weg af de greppel in belandde. De ambulance was ter plaatse, waarna het personeel de man behandelde aan beenletsel. Vervolgens is hij naar huis gebracht.

Op Urk aan de Marsdiep raakte een 16-jarige bromfietster uit Urk vrijdagavond gewond. Ze reed op de Marsdiep, komend vanuit de richting van de Westwal en wilde haar weg vervolgen richting de Meep. Door onbekende oorzaak kwam ze vlak voor de T kruising met De Meep te vallen. Voorbijgangers troffen haar aan en belden de politie. De ambulance heeft haar uiteindelijk vervoerd naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. Ze bleek een wond aan haar gezicht en vermoedelijk hoofdletsel te hebben.

Auto in sloot
SWIFTERBANT Een 30-jarige bestuurder uit Swifterbant is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden, omdat zijn voertuig eerder avond werd aangetroffen in een sloot aan de Biddingweg. Daarbij bleek drank in het spel te zijn. Toen de politie daar ter plaatse was, werden remsporen en schade aan een boompje aangetroffen. Nadat de eigenaar opgespoord was, gingen agenten naar het adres van de bezitter van de auto. Hij gaf aan dat hij gedronken gehad. De man moest blazen, waarbij een promillage van 1,0 werd geconstateerd. De Swifterbanter is daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waarna hij werd heengezonden.

Vuurwapenbezit
EMMELOORD Een 43-jarige man uit Lelystad is vrijdagmorgen aangehouden aan de Transportweg, omdat hij in het bezit was van een vuurwapen. Het ging om een bepaald soort revolver, dat volgens de wet wapens en munitie verboden is. Daarom werd het wapen dat gedeeltelijk onklaar was gemaakt in beslag genomen, net als een zestal neppatronen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het inbeslaggenomen goed zal verder worden onderzocht.

Vals geld
EMMELOORD In een winkel aan de Zuiderkade is vrijdagmiddag betaald met een valse eurobiljet van vijf euro. Daarvan is aangifte gedaan, mogelijk is het biljet afgegeven door een vrouw. Van haar heeft de politie een signalement.

Getuigen gezocht
EMMELOORD De politie is op zoek naar getuigen van twee incidenten die vrijdagmiddag plaatsvonden in Emmeloord. Daarbij waren twee automobilisten betrokken. Een 23-jarige Emmeloorder meldde zich gisteren op het bureau, om aan te geven dat hij eerder die middag door een andere automobilist gehinderd was, op het moment dat hij op de Onder de Toren reed. Het zou gaan om 25-jarige plaatsgenoot. Vervolgens is de 23-jarige Emmeloorder achter die bestuurder aangereden. In de omgeving van de Gouden Regenstraat trof hij de 25-jarige automobilist aan, waarna een handgemeen ontstond. Hierna is de 23-jarige bestuurder naar de politie gegaan en heeft hij zijn verhaal gedaan. De 25-jarige Emmeloorder, die na het handgemeen letsel opliep aan zijn ribben, meldde zich ook, maar had een andere versie. De politie is daarom op zoek naar mogelijke getuigen van zowel het incident aan de Onder de Toren alsmede in de omgeving van de Gouden Regenstraat. Mensen die wat gezien hebben, kunnen zich melden bij de Politie Emmeloord, telefoon: 0900-8844.

Politie druk met ponys
URK Op de Domineesweg bleken in de nacht van vrijdag op zaterdag acht ponys los te lopen. Na een aantal meldingen ging de politie een kijkje nemen en probeerde ze van de weg te krijgen. De dieren zetten vervolgens koers naar de Professor Brandmaweg, waarna zij bij een perceel het erf opgingen en verdwenen in een weiland. Wie de eigenaar is en hoe de ponys op de openbare weg terechtkwamen, is niet bekend.