Korps: Utrecht, plaats: 23-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 11.00 uur

Autoinbreker door politie opgepakt

MAARSSEN Bij de politie kwam zaterdagochtend om 02.35 uur een melding binnen van een gepleegde autoinbraak in een parkeergarage aan het Bisonspoor. Direct werd een zoekactie ingesteld, waarna even verderop een 18-jarige inwoner van Maarssen met een hoedenplank onder zijn arm werd aangetroffen. De jongeman werd aangehouden.

Nat pak voor scooterrijder

BREUKELEN De politie trof vrijdag om 18.00 uur bij het Bos van Overholland een drietal heren en een doorweekte jongeman aan.

Na enige uitleg bleek dat de 16-jarige bromfietser uit Loenen aan de Vecht tijdens een rit met zijn knie tegen de auto van een 27-jarige man uit Hilversum was gekomen. Hierdoor ontstond schade aan de auto. Omdat de scooterrijder doorreed, zette de man, die samen met twee collegas was, de achtervolging in. De jongen, die volgens zijn eigen verklaring niet gezien had dat schade aan de auto was ontstaan, zag dat hij gevolgd werd en reed weg. In een bocht kon hij zijn scooter niet meer houden en reed een sloot in met een nat pak als gevolg.

Betrokkenen werden door de politie naar de woning van de jongen verwezen om daar (onderling) de zaak verder af te handelen.