Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 23 november 2002

Dagelijkse berichten

Blijham: gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Tweekarspelenweg in Blijham is vrijdagavond een 21-jarige vrouw uit Bellingwolde gewond geraakt. De vrouw reed als passagier mee in haar eigen auto, die werd bestuurd door een 26-jarige man uit Blijham. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak met de auto in de berm en raakte daarbij de controle over de auto kwijt. De wagen raakte in een slip en botste tegen een tweetal bomen. De bestuurder liep geen letsel op. Het vrouwelijke slachtoffer werd bij de botsing uit de auto geslingerd en belandde in een sloot. Door omwonenden werd de vrouw uit de sloot gehaald en meegenomen naar een woning. Daar werd ze onderzocht door ambulancepersoneel en vervolgens met verwondingen aan hoofd en been naar een ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Tjuchem: dronken automobilist botst tegen boom
Surveillerende politiemensen zagen vrijdagnacht een personenauto vanuit een uitrit de Westerlaan in Wagenborgen oprijden. Toen de bestuurder van de auto in de gaten kreeg dat de agenten hem wilden controleren gaf hij gas en ging er vandoor, gevolgd door de politieauto. De automobilist kon niet door de politieauto worden achterhaald en verdween in het donker. Kort daarop troffen de achtervolgende agenten op de Weerweg bij Tjuchem diverse auto-onderdelen op de weg aan waarna ze even verder een tegen een boom gebotste auto aantroffen. Dat bleek de auto te zijn die eerder door de agenten was achtervolgd. De bestuurder van de auto, die niet gewond raakte, was nog bij de auto aanwezig. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd 1.17 promille alcohol gemeten. De auto van de verdachte raakte totall loss en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ter Apel: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagmiddag op de Rutenbrockerweg in Ter Apel een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd de snelheid van 380 voertuigen gemeten. Vierentwintig bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur.

Stadskanaal: kind (2) uren zoek
Een tweejarig meisje uit Stadskanaal heeft vrijdagmiddag en avond voor enige opschudding gezorgd. Het kind werd rond 16.00 uur door de ouders als vermist bij de politie gemeld. Inmiddels was het meisje toen een uur zoek. De politie stelde samen met omwonenden een onderzoek in waarbij ook een politie speurhond werd ingezet. Dat onderzoek leverde niets op. Daarop werd besloten een zoekactie te starten met inzet van de Mobiele Eenheid. Daarvoor werd een half peloton ME (20ME-ers) in dienst geroepen. Nog voordat de ME echter in Stadskanaal arriveerde werd het meisje gevonden. Kort voor 19.00 uur werd het kind aangetroffen in een kast in de ouderlijke woning waar het tussen een stapel kledingstukken in slaap was gevallen. Daardoor was het niet door de ouders en in de woning aanwezige politiemensen opgemerkt. Het meisje was ongedeerd. De geplande zoekactie werd daarop nog voordat deze was begonnen afgeblazen.

Delfzijl: bromfietser gewond
Bij een ongeval op Kuilsburg in Delfzijl is vrijdagavond een 20-jarige bromfietser uit Delfzijl gewond geraakt. De man kwam door onbekende oorzaak met zijn brommer te vallen. Hij werd met enkele lichte verwondingen naar het bureau gebracht en werd na behandeling meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man onder invloed van alcohol en drugs verkeerde. Van hem werd een bloedproef genomen. Na verhoor is de man met een proces-verbaal voor rijden onder invloed heengezonden.

Leek: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs van een 33-jarige man uit Bedum ingevorderd. De man reed met een snelheid van 171 km per uur over de A7 bij Leek, in de richting van Groningen. Ter plaatse is 120 km toegestaan.

Groningen: vermiste vrouw terecht
De 32-jarige Rinkse Tjeerdsma, die eerder deze week vermist werd gemeld, is weer terecht. Naar aanleiding van de berichtgeving in de media over haar vermissing heeft de vrouw vrijdagavond zelf contact gezocht met een hulpverleningsinstantie. Ze bleek vrijwillig te verblijven bij een kennis in een woning in de stad Groningen. Politiemensen hebben samen met een hulpverlener een gesprek met de vrouw gehad. Daarbij is gebleken dat ze in goede lichamelijke gezondheid verkeert. Rinkse Tjeerdsma is overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Groningen: aanhoudingen na ruzie
De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen vier mannen in leeftijd van 19 tot 21 jaar, allen uit Groningen aangehouden. Twee verdachten (20 en 21) werden aangehouden toen ze tijdens een bemiddelingspoging van politiemensen in een ruzie tussen één van hen en een 18-jarige vrouw, met elkaar op de vuist gingen. Bij het wegvoeren van de beide verdachten probeerde een derde verdachte (19) zich op straat met de aanhouding te bemoeien. Hij wilde verhinderen dat de beide mannen uit het café in een politieauto werden meegenomen. Daarbij ontstond een vechtpartij tussen politiemensen en omstanders waarbij ook de vierde man (21) werd aangehouden. Bij de schermutseling werden een politiehond en twee politieruiters ingezet. De verdachten werd naar het bureau gebracht. Na verhoor zijn ze heengezonden. De bij de onenigheid betrokken vrouw raakte dusdanig overstuur dat ze naar een ziekenhuis moest worden gebracht.

Groningen: dronken automobilist botst
Door nog onbekende oorzaak botste een 46-jarige automobilist uit Groningen vrijdagavond aan de Jensemaheerd in Groningen tegen een paal. Bij de komst van de politie bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 2.55 promille werd gemeten. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Hij kreeg een rijverbod opgelegd. Zijn auto is weggesleept.

Groningen: bromfietser gewond
Een 17-jarige bromfietser uit Groningen is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Wibenaheerd in Groningen. De man kwam door onbekende oorzaak met zijn brommer ten val en liep inwendige verwondingen op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De bromfietser bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Van hem is een bloedproef genomen.

Groningen: pizzabezorger overvallen
Aan de Donderslaan in Groningen is vrijdagavond een 16-jarige pizzabezorger uit Groningen overvallen. De bezorger was onderweg met bestelde maaltijden en werd aan de Donderslaan door twee onbekende mannen overvallen. Hij werd onder bedreiging met geweld gedwongen geld af te geven. De daders gingen er vandoor met de inhoud van de portemonnee van het slachtoffer, ruim 100 euro. De bezorger raakte niet gewond. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: hennepkwekerij
In een woning aan de Medanstraat in Groningen troffen politiemensen vrijdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Politiemensen betraden de woning omdat er bij de politie gemeld was dat er mogelijk een dode man in de woning zou liggen. In de woning werd geen lijk gevonden; wel de kwekerij. De 250 planten en bijbehorende apparatuur zijn door de politie in beslag genomen en in overleg met de Officier van Justitie inmiddels vernietigd. Er wordt onderzoek gedaan naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: mannen aangehouden na vechtpartij
Voor het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen werd vrijdagnacht een 29-jarige man uit Bedum aangevallen door drie andere mannen en een vrouw. Vanuit het politiebureau werd de schermutseling gezien. Politiemensen waren snel ter plekke en konden de vier vluchtenden verdachten, drie mannen in de leeftijd van 17 en 18 jaar uit Groningen en Midwolda, alsmede een 17-jarige vrouw aanhouden in de Cubastraat en aan de Palmslag. Ze werden naar het bureau gebracht voor verhoor. Na verhoor zijn twee mannen (17) en de vrouw heengezonden. De 18-jarige verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De toedracht van de vechtpartij is nog onduidelijk. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)