Korps: Utrecht, plaats: 23-11-2002 Persberichten, district Lekstroom, 12.00 uur

Bromfietster rijdt tegen auto

IJSSELSTEIN Een 17-jarige bromfietster uit IJsselstein reed vrijdag om 16.40 uur in een moment van onoplettendheid tegen een auto aan.

Dit gebeurde op de kruising Scheepsjager/het Eiteren. Door de klap kwam zij ten val en liep onder meer schaafwonden in het gezicht op. Met een ambulance is zij voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Automobilist merkt fietser niet op

IJSSELSTEIN Op de kruising Panovenweg/Beneluxlaan zag een 35-jarige automobiliste uit IJsselstein vrijdag om 14.40 uur een fietser te laat.

De 28-jarige man uit Benschop, die op een voorrangsweg fietste, zag de auto te laat op hem afkomen en kwam tegen het voertuig. Hij kwam ten val en bezeerde zijn schouder. Met de ambulance is de fietser vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

Bromfietser valt op

HOUTEN Tijdens een nachtelijke surveillance zag een agent vrijdag rond 22.55 uur een bromfietser zonder helm en zonder licht voorbij rijden.

De bestuurder verklaarde niet veel gedronken te hebben, maar de ademtest gaf iets anders aan. In het politiebureau kwam uit de ademanalyse een alcoholpromillage van 1,6 naar voren. Dat resulteerde in een dagvaarding.

Slingerend rijgedrag

HOUTEN Op de Rondweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond
01.35 uur, de aandacht van agenten getrokken door slingerend rijgedrag van een automobilist.

Na de staandehouding bleek het te gaan om een 46-jarige inwoner van Houten. Hij rook naar drank en het drankgebruik werd door de blaastest bevestigd. De man wilde in het politiebureau in eerste instantie niet meewerken aan een ademanalyse. Maar toen hem daarop een verbaal voor weigeren van medewerking aan deze analyse in het verschiet werd gesteld, kwam hij tot inkeer. Hij blies ruim 1 promille.

De man zal zich daarvoor voor de rechter moeten verantwoorden.