Korps: Utrecht, plaats: 23-11-2002
Persberichten Binnensticht, 13.40 uur

Tweetal aangehouden

DRIEBERGEN In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.00 uur, vond op de Traaij een woordenwisseling plaats tussen twee agenten en een grote groep jongeren.

De agenten hadden eerder al enkele jongeren gevraagd om niet luidruchtig te doen. Vervolgens werd het bonnenboekje erbij gepakt om enkele autos die op de stoep geparkeerd stonden, op te schrijven. Hierop volgden enkele opmerkingen. Tegen de politie werd vervolgens door een jongen dermate beledigende taal uitgesproken, dat hem te verstaan was gegeven dat hij was aangehouden. Bijna de gehele groep verhinderde echter deze aanhouding. De jongen werd zelfs aangespoord om weg te rennen, wat hij ook deed.

Met name een 19-jarige Driebergenaar en een 24-jarige inwoner van Zeist verhinderden de aanhouding. Voor dit feit werden zij vervolgens zelf aangehouden.

Grote verkeerscontrole

ZEIST/DE BILT Op de Boulevard in Zeist en de Groenekanseweg in De Bilt vond van vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 04.00 uur een grote verkeerscontrole plaats.

In totaal schreef de politie 35 bekeuringen uit voor onder meer verlopen APK, niet dragen van de gordel en niet dragen van de helm. Op beide locaties werd tegelijkertijd een snelheidscontrole gehouden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km. p/u, waar 50 km. het maximaal toegestane is.

In totaal werden ook 485 blaastesten bij voertuigbestuurders afgenomen. Dit resulteerde in vier aanhoudingen (personalia onbekend) wegens teveel drankgebruik. De promillages varieerden van 0,7 tot 1. Tijdens de controle werd eveneens nog een proces-verbaal voor belediging en verzet uitgeschreven.

Jongen van fiets beroofd

DRIEBERGEN Een 20-jarige inwoner van Driebergen is vrijdag rond 20.15 uur van zijn fiets beroofd.

De jongen fietste op de Korte Dreef, toen plotseling vier personen op de weg stonden. Hij werd vervolgens door een van hen met kracht van zijn fiets afgetrokken, waarna de tweewieler hem afhandig werd gemaakt.

Het slachtoffer kan zich weinig van de daders herinneren, omdat alles onverwacht en heel snel plaatsvond.