Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 23-11-2002 14.00 uur Berichten zaterdag
Dirk Neef, 06 - 515 579 50

Kop-staart aanrijding met gewonde
GIETEN - Op de kruising van de N34 met de Asserstraat in Gieten gebeurde vrijdagavond een kop-staart aanrijding waarbij vier personenauto`s waren betrokken. Een inzittende van één van de auto`s raakte licht gewond. Alle vier auto`s reden achter elkaar over de N34. Voorop reed een 27 jr. man uit Slochteren. Daarachter een 19 jr. man uit dezelfde plaats. Daarachter een 20 jr. vrouw uit Schildwolde en als laatste een 19 jr. man uit Slochteren. Deze laatste had te laat in de gaten dat de anderen moesten stoppen voor de verkeerslichten op de kruising. Hij botste met zijn auto tegen de auto voor hem. Deze botste weer op de andere auto, enz. Een 13 jr. meisje dat als passagier meereed in de auto van de 20 jr. vrouw uit Slochteren, ging met nekklachten naar het ziekenhuis. Twee auto`s moesten worden afgesleept.

Automobilisten onder invloed
RUINEN - Op de Esweg in Ruinen hield de politie vrijdagavond een 68 jr. man uit die plaats aan. Hij bestuurde een auto terwijl hij gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille.

ANNEN - Op het Annermoeras bij Annen reed in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22 jr. inwoner van Zuidlaren met een auto in de sloot. De auto kwam op de kop te liggen maar de bestuurder bleef ongedeerd. Hij had gedronken en heeft bovendien geen rijbewijs. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,8 promille.

EMMEN - Op de Nijkampenweg in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een verkeerscontrole een 19 jr. automobilist uit Klazienaveen aan. De man had drugs gebruikt. Een arts nam een bloedproef. In de auto werd nog een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen.

ASSEN - Op de Smetanalaan in Assen reed in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21 jr. automobilist uit die plaats zonder licht. De politie zag dit en een controle volgde. Daarbij bleek dat de bestuurder gedronken had. Hij werd aangehouden en uit een ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille.

Verkeerscontroles
ASSEN - Vrijdagavond controleerde de politie in Assen op fietsverlichting. 39 fietsers werden bekeurd.

EMMEN - Vrijdagavond hield de politie op de Brinkenweg en de Hondsrugweg in Emmen een alcohol- en verlichtingscontrole. 100 automobilisten moesten een blaastest aflegggen. Geen van hen had teveel gedronken. Wel werden twee automobilisten bekeurd voor het rijden zonder het gebruik van de autogordel en één automobilist voor het voeren van de mistverlichting. Zes fietsers kregen een boete omdat ze de verlichting niet voor elkaar hadden.

Winkeldief verdacht van meer diefstallen
ASSEN/MEPPEL - Personeel van een winkel aan de Oudestraat in Assen hield vrijdagavond een winkeldief aan. De 30 jr. man uit Meppel had een paar schoenen gestolen. Hij had ook spullen in zijn bezit die eerder op de dag gestolen waren uit de tas van een vrouw uit Meppel. De winkeldief is voor nader onderzoek ingesloten.

Bewaar bankpasje en pincode nooit bij elkaar
EMMEN - Dit advies krijgt iedereen die een bankpas aanvraagt. Dat dit ook een goed advies is ontdekte een 22 jr. vrouw uit Emmen. Haar portemonnee werd vrijdagmiddag gestolen tijdens het winkelen in het centrum van Emmen. Toen ze de diefstal ontdekte was het al te laat. De dief had bij het bankpasje ook de pincode gevonden en voordat de vrouw haar rekening kon blokkeren was er al geld van opgenomen.

Mishandeld
DALEN - Op het station in Dalen is vrijdagavond een 17 jr. jongen uit Emmen mishandeld. De jongen stond omstreek 21.15 uur op de trein te wachten toen hij door een negroïde man werd aangesproken. Deze man vroeg de jongen in het Engels om geld en zijn telefoon. Toen de jongen nee zei werd hij in het gezicht geslagen. Een bloedneus was het gevolg. De dader liep weg. Hij droeg rode sportschoenen en een baseballcap van de New York Yankees. De jongen heeft zich laten behandelen door een arts.

Brand door kortsluiting
HOOGEVEEN - Vrijdagavond ontstond er brand in de kantine van de ijsvereniging aan de Terpweg in Hoogeveen. De brand ontstond binnen in het gebouw en toen de brandweer arriveerde sloeg de rook aan alle kanten uit het gebouw. De brandweer had de brand snel onder controle. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door kortsluiting. Een schadebedrag is niet bekend.

Controle drugs
HOOGEVEEN - De politie in trof vrijdagmiddag bij een uitgebreide controle in café A1 aan de Hoofdstraat in Hoogeveen geen enkel spoor aan van drugs. Aanleiding voor deze controle waren de geruchten dat er in dit café drugs verkocht zouden worden aan met name jongeren. De eigenaar verleende volledige medewerking. De geruchten waren ook bij hem bekend en hij gaf aan dat hij en zijn personeel extra letten op mogelijk drugsgebruik en -handel in zijn café. En dat dit klopt bleek al vrij snel. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de portier namelijk een 19 jr. inwoner van Hollandscheveld aan. Hij had een flesje met waarschijnlijk de drug GHB bij zich. De jongeman werd overgedragen aan de politie en is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

MEPPEL - Vrijdagmiddag controleerde de politie de coffeeshops aan de Prinsengracht en het Zuideinde in Meppel. Hierbij werden geen strafbare feiten of onregelmatigheden vastgesteld.

Illegale vreemdelingen
ERM - Bij een controle van de politie en de Arbeidsinspectie werden in een Chinees restaurant in Erm drie vreemdelingen aangetroffen die zich niet konden legitimeren. Ze verblijven illegaal in Nederland en zijn voor nadere onderzoek ingesloten.

Visserijcontrole
WESTERVELD - De politie in Westerveld heeft vrijdag bij een visserijcontrole langs de Drentsche Hoofdvaart, Oude Vaart en de Beilervaart twee vissers bekeurd. In totaal trof de politie negen vissers aan. De anderen hadden alles voor elkaar. De beide overtreders, twee mannen van 60 en 63 jr. uit Haulerwijk, visten in de Beilervaart op snoek(baars). Ze visten met levend aas, konden geen akte/vergunning laten zien en hadden inmiddels een ondermaatse snoek gevangen en gedood.

Auto spontaan in brand
ZUIDWOLDE - Op de parkeerplaats van de voetbalvereniging aan de Oosterweg in Zuidwolde vatte zaterdagmorgen de auto van een 29 jr. vrouw uit Hoogeveen spontaan vlam. De brandweer bluste de brand. De auto brandde onder de motorkap helemaal uit.