Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 23-11-2002 Persberichten Politie Limburg Zuid ( JK-14.15 uur) Zaterdag 23 november 2002

Eygelshoven; met auto over de kop
Toen een 29-jarige vrouw uit Maastricht zaterdag 23 november om 01.35 uur in haar auto over de Haanraderstraat in Eygelshoven reed, kwam ze met een rechts van de weg staande verkeerspaal in botsing waardoor ze de controle over haar auto verloor. Daardoor kwam ze in botsing met een langs de rijbaan geparkeerde auto die zwaar beschadigd werd. Door de klap van de aanrijding sloeg de auto van de vrouw over de kop en bleef op het dak liggen. Zonder letsel wist ze uit haar zwaar beschadigde auto te kruipen. De vrouw bleek veel te diep in het glaasje gekeken te hebben getuige de uitslag van de blaastest: 1,61 o/oo. Dit is meer dan drie keer het toegestane. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Heerlen; verzet tegen parkeercontroleur
Vrijdag 22 november werd om 11.00 uur op de Klompstraat een 54-jarige inwoner uit Heerlen bekeurd door een parkeercontroleur. Dat de man het met de bekeringssituatie niet eens was niet, liet hij verbaal overduidelijk merken. Toen hij de controleur begon uit te schelden, hield deze hem aan. Hij duwde echter de controleur aan de kant, stapte in zijn auto en ging er vandoor. Middels assistentie van de politie kon de verdachte kort daarop op de Groene Boord worden aangehouden. Tegen hem wordt snelrecht toegepast.

Klimmen; doorgereden na aanrijding
Een 51-jarige man uit Klimmen verloor vrijdagavond om 23.35 uur rijdend over de Putweg in Klimmen de controle over zijn auto. Hij reed door de voortuin van een woning, botste tegen een geparkeerde auto en ging er daarna vandoor. De politie stelde een onderzoek in dat ertoe leidde dat de verdachte korte tijd later in zijn woning in Klimmen kon worden aangehouden. De zwaar onder invloed van alcohol verkerende man moest aan het bureau een blaastest ondergaan waarvan het resultaat
1,48 o/oo was. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Brunssum; diefstal auto
Zaterdag 23 november om 00.05 uur botste op de Servatiusstraat in Brunssum een auto tegen een bloembak en kwam daardoor vast te zitten. Getuigen zagen dat drie mannen wegrenden. In de tuin van een woning aan de Maastrichterstraat kon de politie het drietal (twee van 15 en een van 16 jaar) afkomstig uit Heerlen aanhouden. De auto bleek kort daarvoor vanaf de Nederlandlaan in Heerlen gestolen te zijn. In verband met het verdere onderzoek werden de jongens ingesloten.

Heerlen; van fiets gevallen
Zaterdag 23 november sprak de politie een 33-jarige Heerlenaar aan die zonder verlichting met zijn fiets over de Geleenstraat in Heerlen fietste. Omdat de man de patrouille negeerde, werd de politieauto gekeerd en wilde man de Heerlenaar opnieuw aanspreken. Toen deze stopte en van zijn fiets wilde afstappen, bleek dat door zijn beschonken toestand zo moeilijk te zijn dat hij languit op de grond viel. Een blaastest leverde een alcoholpromillage van 1,56 op; ruim drie keer meer dan het toegestane. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; mishandeling en verzet
Een in burger werkende politiepatrouille zag zaterdag 23 november om
02.00 uur hoe een 22-jarige Heerlenaar op het Pancratiusplein in Heerlen een 18-jarige man uit Landgraaf mishandelde. Toen de politie ingreep en de Heerlenaar wilde aanhouden, begon het publiek zich met de zaak te bemoeien waarbij de verdachte kans zag een horecazaak in te vluchten. Nadat de politie hem daar had aangehouden, pleegde hij op straat het nodige verzet door te schoppen en te slaan. Ook spuwde hij de politie in het gezicht. Door het verzet liepen twee politieagenten enkele schaafwonden op. Middels assistentie van andere collegas kon de verdachte uiteindelijk worden overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd ingesloten.

Maastricht; onderzoek schietpartij
Zoals in het bericht van 22 november gemeld vond die dag om 21.50 uur op de Grote Gracht in Maastricht een schietpartij plaats waarbij een man gewond raakte. Het slachtoffer blijkt een 38-jarige man uit het Belgische Blegny te zijn. Buiten op straat is tussen hem en de verdachte een onenigheid ontstaan. Wat hier de reden van is, is nog niet bekend. Op een gegeven moment heeft de verdachte met een vuurwapen geschoten. Na het incident vluchtte de dader in de richting van het Vrijthof. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd doch kon diezelfde avond/nacht nog naar huis. De politie Maastricht verzoekt eventuele getuigen die zich nog niet gemeld hebben, met haar contact op te nemen. Tel: 0900-8844.

Valkenbrug; bromfietser gewond
Een 21-jarige man uit Ransdaal reed vrijdag 22 november om 18.00 uur met zijn bestelauto over de Hekerweg in Valkenburg en wilde rechtsaf de Hellebeukerweg inrijden. Toen hij dat deed, zag hij een rechts naast hem rijdende 31-jarige bromfietser uit Landgraaf over het hoofd. Ondanks krachtig remmen, kon de bromfietser een aanrijding niet meer voorkomen. In verband met het opgelopen letsel aan een enkel werd hij naar het ziekenhuis vervoerd.

Maastricht; dronken bestuurder
Een 34-jarige man uit Stein werd zaterdag 23 november om 06.20 uur op de Biesenweg in Maastricht dronken in zijn auto aangetroffen. DE man had zijn auto klem gereden op een betonnen verhoging in die straat. Omdat er duidelijk sprake was van alcoholgebruik, moest de man een blaastest ondergaan. Die test leverde een promillage van 1,55 op; ruim drie keer meer dan het toegestane. Het rijbewijs werd ingevorderd en er werd een rijverbod opgelegd van 12 uren.

Puth; identiteit slachtoffer bekend
De identiteit van de bestuurder die zaterdag 23 november om 01.35 uur om het leven kwam bij een zeer ernstige aanrijding op de Kerkweg in Puth is bekend. Het betrof een 19-jarige man uit Munstergeleen. De andere persoon die ook in de auto zat, blijkt een eveneens in Munstergeleen wonende 20-jarige man te zijn. Zoals gemeld raakte die gewond. Omtrent de aard en de ernst van zijn letsel is verder niets bekend.

Sittard; winkeldief laat buit achter
Een beveiligingsbeambte van een warenhuis aan de Markt in Sittard sprak vrijdag 22 november om 14.40 uur een man aan die verdacht werd van winkeldiefstal. Toen hij in de gaten kreeg dat hij aangehouden werd, rukte de verdachte zich los en ging er vandoor. Onderweg gooide hij een rugzak weg. In de rugzak zaten vijf spijkerbroeken, een muts en cosmetica. De spullen waren afkomstig uit het warenhuis.

Geleen; winkeldief dreigt met mes
Omdat bij het passeren van de beveiligingspoortjes in een warenhuis aan de Markt in Geleen het alarm afging, sprak de beveiligingsbeambte vrijdag 22 november om 14.20 uur een man aan om hem te controleren. Toen deze dat in de gaten kreeg, trok hij een mes en stak daarmee in de richting van de beambte. Gelukkig werd deze niet geraakt. Ondanks dat nog een onbekende getuige de achtervolging inzette, wist de dader toch te ontkomen.