Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 23 november 2002

* OVERVAL SNACKBAR
Vrijdagavond kort voor half acht werd door een nog onbekende en met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een snackbar aan de Slotboomstraat. De overvaller bedreigde met het vuurwapen de 35-jarige eigenaar uit Rotterdam en een klant en eiste geld uit de kassa. Met een bedrag van zo'n 300 euro als buit rende de man daarna de zaak uit richting Dorpsweg. De eigenaar zette de achtervolging op de verdachte nog in, maar raakte de man kwijt op de Wolphaertbocht.


* TWEE DODE MANNEN IN WONING AANGETROFFEN

Politie van het district Oost trof vrijdagavond omstreeks negen uur, naar aanleiding van een melding van een vermissing, in een woning aan de Boorn de levenloze lichamen aan van twee mannen. De identiteit van beide mannen is nog niet vastgesteld. De lichamen van de twee slachtoffers vertoonden uiterlijke sporen van geweld. Er zal sectie worden verricht teneinde de juiste doodsoorzaak vast te stellen. De politie gaat uit van een misdrijf. Er wordt een Recherche Assistentie Groep (RAG) gevormd, die de zaak gaat onderzoeken.


* BROMFIETSCONTROLES
Politiepersoneel van het wijkteam Tarwewijk en het district De Noordhoek hielden vrijdagmiddag in de Zwartewaalstraat en op het Schoterboshof bromfietscontroles. In de Zwartewaalstraat werden in totaal 17 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer te veel vermogen, rijden zonder helm en voor het niet in bezit zijn van het bromfietscertificaat. Tussen één uur en vier uur werden op het Schoterboshof 12 bromfietsers gecontroleerd. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het ontbreken van de oranje of gele plaat en voor het niet dragen van de helm.


* SNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield vrijdagmiddag tussen half twee en half vier op de Westzeedijk een snelheidscontrole. In totaal gingen 23 automobilisten op de bon voor het overschrijden van de toegestane maximum snelheid. Hoogste score bedroeg 81 km/uur in plaats van '50'.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield vrijdagmiddag en -avond op de Pompenburg en in de Burgemeester van Walsumweg radarsnelheidscontroles. Op de Pompenburg flitste de radar, tussen half vijf en zes uur, 67 van de in totaal 190 passerende automobilisten. Hoogste score bedroeg 85 km/uur in plaats van '50'. Tussen zeven uur en half tien hielden 110 van de in totaal 1069 gecontroleerde autobestuurders het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 82 km/uur in plaats van de toegestane maximum snelheid van '50'.

Avonduitgave vrijdag 22 november 2002

* NEGEN VERDACHTEN BIJ POLITIEACTIES WEST-KRUISKADE EN OMGEVING

Personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft donderdagmiddag en -avond, samen met politiemensen van de Flying Squad en met ondersteuning van cameratoezicht, op de Westkruiskade en omgeving acties gehouden in het kader van 'KEEP ON CLEANING'. Dit ter bestrijding van overlast, de acties waren met name gericht op straatdealers.
In totaal werden negen mensen aangehouden, zes dealers en drie voor heling cq. diefstal. Eén minderjarige dealer is overgegeven aan de Jeugd- en Zedenpolitie. Vijf mensen kregen een verblijfsontzegging. Verder zijn er oproepingen uitgeschreven voor overtreding van de Algemeen Plaatselijke Verordening. Er werden zeventien eenheden verdovende middelen (heroïne/cocaïne) in beslag genomen.
De drie verdachten voor heling cq. diefstal werden aangehouden in de Saftlevenstraat. In een pand aldaar werden vijftig mobiele telefoons en drie laptops gevonden en in beslag genomen. De spullen waren afkomstig van diefstal. De recherche heeft de zaak in onderzoek.


* SNELHEIDSCONTROLE
Vrijdagmorgen is er een snelheidscontrole gehouden op de Dorpsweg. Tussen tien en twaalf uur stond de controle-apparatuur opgesteld ter hoogte van de kruising Albatroslaan. Van de 724 automobilisten reden er 179 harder dan de toegestane limiet van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 kilometer per uur.