Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

---

Weer hoge kwaliteit websites voor Kennisnet

Zo'n 200 studenten en docenten hebben dit jaar weer heel veel tijd, kennis en vaardigheden gestopt in het bouwen van een educatieve website voor de webstrijd ThinkQuest voor de Klas. Met prachtige resultaten. 34 teams drongen door tot de finale.

Wat is ThinkQuest?
ThinkQuest is een onderdeel van Kennisnet en organiseert webstrijden voor het onderwijs. Kennisnet stimuleert in opdracht van het Ministerie van OC en W het internetgebruik op scholen. Voor de webstrijden ThinkQuest voor de Klas heeft Kennisnet een prijzengeld van meer dan ¤ 50.000,00 ter beschikking gesteld.

Grote prijzen
Er zijn sites over Sprookjes, over Latijn en Grieks, over computers en internet, over wiskunde of over DNA en gentechnologie. Voor elk wat wils. De sites zijn on line door meer dan vijftig juryleden beoordeeld op criteria als educatieve waarde, originaliteit, internetgebruik, interactiviteit en technische kwaliteit. Een vakjury heeft het laatste woord. Zij bepaalt uiteindelijk welke site de hoofdprijs heeft gewonnen. Een prijs van maar liefst ¤ 15.000,00 die vrij te besteden is. Daarnaast zijn er nog eerste prijzen van ¤ 7.500,00, tweede prijzen van ¤ 5.000,00 en derde prijzen van ¤ 2.500,00. Verder zijn er nog extra prijzen van ¤ 1.000,00 en aanmoedigingsprijzen van ¤ 250,00.

Finale
Op zaterdagmiddag 23 november wordt de winnaar van ThinkQuest voor de Klas bekend gemaakt tijdens een spetterende finale. De finalisten tonen hun sites aan elkaar en aan het publiek in de School voor de Toekomst in 's Hertogenbosch. Het evenement wordt gepresenteerd door Edwin Rutten. Hij zal de teams ondervragen over hun website. De prijsuitreiking is om ongeveer 15.00 uur. Voor een toelichting op de toekenning van de prijzen is de voorzitter van de jury, Marlies Wijnen, aanwezig. Verder zijn er lezingen van Kennisnet en van Rebeltoday, een internetplatform via welke scholieren een eigen 'digitaal schoolplein' kunnen maken en beheren. Het belooft een interessante en vooral spannende dag te worden voor de finalisten.

Alle ingezonden sites zijn te bewonderen via de site van ThinkQuest: www.thinkquest.nl. Op de finalepagina
www.thinkquest.nl/klas/finale2002.php staat alle informatie te vinden over de finale en de finaleteams.

Nog meer webstrijden
Naast bovengenoemde webstrijden die nu worden afgerond, organiseert ThinkQuest nog drie andere webstrijden: ThinkQuest voor Leerlingen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en beroeps- en volwasseneducatie, ThinkQuest Junior voor basisscholieren en ThinkQuest uit de Kunst voor teams van HBO-studenten uit de kunst-sector. De finale voor Think Quest leerling is op 28 november eveneens in de School van de toekomst in 's Hertogenbosch. De finales van ThinkQuest uit de Kunst en ThinkQuest Junior vinden plaats aan het einde van dit schooljaar.

Achtergrond
ThinkQuest voor de Klas is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor studenten en docenten, die in teamverband educatieve websites voor Kennisnet maken.

ThinkQuest is een label van Kennisnet dat staat voor inspirerende webevents en ICT innovatie. Kennisnet richt zich op de ondersteuning van het onderwijs bij het gebruik van educatieve internettoepassingen. Kennisnet is praktisch en inspirerend door aan te sluiten op de dagelijkse
onderwijspraktijk en tegelijkertijd nieuwe leer- en werkvormen met nieuwe technologie een extra impuls te geven. ThinkQuest is zo'n praktische, leerzame en bovenal leuke manier om het gebruik van internet te stimuleren.

Meer informatie is te vinden op:

http://www.thinkquest.nl


---