Gemeente Nuenen


24/11/2002
Bronzen gemeentelijke penningen voor gildebroeders de heer Hein Scheepers en de heer Henk Boonman.

Zondag 24 november a.s herdenken Hein Scheepers en Henk Boonman het feit dat zij
25 jaar gildenbroeder zijn bij het St. Catharina Gilde Nuenen-Boord. Zij vieren dit tijdens de feestelijkheden rondom het Koningschieten. Bij die gelegenheid zal waarnemend burgemeester mr. W.R. Ligtvoet om 12.30 uur op het terrein van de Gilde gelegen aan de Paaihurken ongenummerd, de heren Scheepers en Boonman onderscheiden met de BRONZEN EREPENING VAN DE GEMEENTE NUENEN, GERWEN EN NEDERWETTEN. Na het uitreiken van de erepenningen zal waarnemend burgemeester mr. W.R. Ligtvoet het Koningschieten openen door het eerste schot te lossen op de koningsvogel.

De heer Scheepers heeft tijdens 25 jaar gildenbroederschap 23 jaar de functie deken schrijver (secretaris) bekleed. Daarnaast is hij 25 jaar lang actief als vendelier. In 1990-1992 heeft hij de hoogste ambt bekleed door zich Koning te schieten.

De heer Boonman heeft tijdens 25 jaar gildenbroederschap 21 jaar zorgvuldig de schat bewaard (penningmeester). Daarnaast is hij 25 jaar lang actief als tamboer. In 1985-1987 vertegenwoordigde ook hij het gilde als Koning.

Zowel de heer Scheepers als de heer Boonman hebben het st. Catharina gilde Nuenen-Boord talloze malen officieel vertegenwoordigd en zij dragen het specifieke van het gilde binnen Nuenen reeds gedurende een lange reeks van jaren naar buiten toe.