Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-11-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.20 uur

Bromfietscontroles in district Heuvelrug

RHENEN/LEERSUM/DOORN De wijkpolitie van Rhenen, Leersum en Doorn heeft zaterdag van 13.00 tot 21.00 uur op diverse plaatsen bromfietscontroles gehouden samen met het regionale scooterteam.

In Rhenen werden op de Grebbeweg 31 bromfietsen gecontroleerd waarbij het merendeel van de berijders op de bon ging voor onder meer teveel vermogen, geen helm op, verkeerde of geen papieren, ondeugdelijke remmen, verkeerde kentekenplaten, overschrijding geluidsnorm en defecte stuurinrichting. Van een bromfiets werd meteen afstand gedaan omdat het aantal bekeuringen de waarde van de bromfiets overschreed. Twee bromfietsen werden in beslag genomen vanwege vervalste framenummers.

In Amerongen werden op de Van den Boschstraat 14 bromfietsen gecontroleerd. Naast veelal dezelfde gebreken als in Rhenen, werd een bromfiets in beslag genomen vanwege een vervalst framenummer.

Op het Kerkplein in Leersum kreeg een persoon een bekeuring omdat hij de controleplaats niet wilde verlaten op bevel van de politie. Er werden 15 bromfietsen gecontroleerd met veelal dezelfde gebreken als hierboven genoemd. Een bromfiets werd in beslag genomen vanwege een vervalst framenummer.

Doorgereden na aanrijding

VEENENDAAL De politie kreeg zondagmorgen rond 02.30 uur de melding dat een automobilist op De Reede een verkeersbord uit een verkeersheuvel had gereden en vervolgens was doorgereden. Daarbij was de kentekenplaat in de berm achtergebleven. De eigenaar, een 31-jarige man uit Veenendaal, werd vervolgens in zijn woning aangehouden. Hij bleek teveel alcohol te hebben gebruikt: er werd bij ademanalyse in het politiebureau 1,4 promille alcohol in zijn bloed aangetroffen. Er is proces verbaal opgemaakt.