Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 24-11-2002 17.30 uur Berichten van zondag
Dirk Neef, 06 - 515 579 50

Lichtgewonde bij ongeval N48
ZUIDWOLDE - Zaterdagmorgen raakte de Ierse bestuurder van een bestelauto lichtgewond bij een aanrijding op de N48 bij Zuidwolde. De man, verdere gegevens nog niet bekend, reed in de richting Zuidwolde. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn auto in de linkerberm. Daar raakte de auto een verkeersbord. De bestelbus reed hierna de rijbaan weer op. Daar naderde op dat moment uit tegenovergestelde richting een personenauto bestuurd door een 44 jr. man uit Deventer. Deze kon de bestelbus nog deels ontwijken maar zijn auto werd toch nog aan de rechterzijkant geraakt. De bestelbus kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Hij werd behandeld maar hoefde niet te worden opgenomen.

Overstekende fietser aangereden
NIEUW BUINEN - Een 68 jr. man uit Nieuw Buinen raakte zaterdagmiddag gewond doordat hij bij het oversteken van de N374 werd aangereden door een auto. De man was op de fiets en wilde bij de rotonde met het Dwarsdiep via de oversteekplaats oversteken. Waarschijnlijk heeft hij de auto, bestuurd door een 27 jr. man uit Bourtange niet gezien. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar het letsel mee bleek te vallen.

Auto van de weg
bestuurder onder invloed
ODOORN - Zondagmorgen raakte de inzittende van een personenauto ernstig gewond doordat de bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. De 22 jr. bestuurder uit Norg bleef ongedeerd. Het ongeluk gebeurde op de N34 bij Odoorn. De beide jongemannen waren uit geweest in een discotheek in Duitsland. Beiden hadden gedronken. Mogelijk door onoplettendheid kwam de bestuurder met de auto in de rechterberm. Hij probeerde te corrigeren waarbij de auto naar de linkerberm schoot en daar tegen een boom tot stilstand kwam. De gewonde werd met een traumahelikopter vervoerd naar het AZ Groningen. De bestuurder werd aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille. I.v.m. de ernst van het ongeluk en het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd
NIEUW AMSTERDAM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een 24 jr. man uit Nieuw Amsterdam ingevorderd. De man bestuurde op de Vaart ZZ in zijn woonplaats een auto. Hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,75 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Grote verkeerscontrole
KLAZIENAVEEN - De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag, samen met Douane en Koninklijke Marechaussee, een grote verkeerscontrole op het grensverkeer dat via de N-37 Nederland in- en uitging. In totaal werden ongeveer 600 voertuigen gecontroleerd. 393 bestuurders moesten een blaasproef afleggen. Geen van hen had teveel gedronken.
Er werden 15 processen-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder APK, met gladde banden, niet kunnen tonen rij- en kentekenbewijs of het verkeerd gebruik van mistlichten.
Drie automobilisten werden bekeurd omdat ze vlak voor de controle stopten op de autoweg of keerden.
Twee personen betaalde direct een boete omdat ze daarvoor gesignaleerd stonden.
Bij verschillende personen werd in totaal 16,5 gram marihuana aangetroffen en ingenomen.

Woninginbraken
ASSEN - Zaterdag is in Assen ingebroken in woningen aan de Ruiterakker en de Tumulusstraat. Men kwam binnen door het forceren van een raam of deur. Uit de woningen zijn o.a. geld, sieraden, stereoapparatuur en een videorecorder gestolen.

Politie wil graag in contact komen met getuige winkeldiefstal HOOGEVEEN - De politie in Hoogeveen wil graag in contact komen met de persoon die zaterdagmiddag op de Griendtsveenweg in Hoogeveen getuige is geweest van de diefstal van een kinderbuggy. Omstreeks 14.00 uur ging een familie met een hoop bombarie een winkel in babyartikelen binnen. Kort daarna verlieten ze de winkel weer en namen daarbij een buggy mee. Ze verdwenen in één of mogelijk twee witte busjes met een buitenlands kenteken. Vanaf de parkeerplaats naast de winkel (bij de supermarkt) heeft in ieder geval één persoon dit allemaal gezien. De politie wil graag in contact komen met deze persoon. Dit kan via 0900 - 8844 of via internet e-mail: hoogeveenwest@politie-drenthe.nl

Vrouw verdronken
EMMER COMPASCUUM - Zondagmiddag is in een water langs de Middenweg WZ in Emmer Compascuum het levenloze lichaam gevonden van een 30 jr. vrouw uit die plaats. De vrouw is verdronken. De politie vond geen sporen of aanwijzingen die op enig misdrijf kunnen duiden. Hoogstwaarschijnlijk heeft de vrouw zelfmoord gepleegd.