Ingezonden persbericht

Sint onderzoekt dak met mooiste uitzicht

Alleen het beste paard van stal kan de klus klaren

AMSTERDAM, 20021113 -- Het paard waarmee Sinterklaas jaarlijks zijn intocht in Nederland maakt, staat dit jaar een uniek avontuur te wachten. Voor het eerst zal het 'echte' paard van de Sint daadwerkelijk een dak beklimmen. Op zondagmiddag 24 november zal Sinterklaas met paard en Zwarte Pieten de educatieve attractie NEMO in Amsterdam bezoeken. Tijdens zijn bezoek helpen kinderen de Sint bovendien bij het maken van strooigoed, zoals pepernoten en speculaas.

De Goedheiligman wil vanaf het NEMO-dak niet alleen van het mooiste uitzicht over de Amsterdamse binnenstad genieten, Sinterklaas maakt tevens van de gelegenheid gebruik een onderzoek te doen. De Sint wil graag weten hoe zijn paard het beste daken kan beklimmen de komende dagen, zonder er vanaf te vallen. Hij koos voor NEMO vanwege de educatieve functie die het centrum verricht op wetenschappelijk en technologisch gebied. NEMO zal hem helpen ook kinderen uit te leggen hoe het paard van de Sint het dak op kan.

Maak je eigen strooigoed
Zelfs het allerbeste paard van stal moet aan zijn benen denken. Het dak van NEMO verlaten via dezelfde weg als hoe de Sint gekomen is, zou te gevaarlijk zijn. Sint stapt daarom, na op het dak zijn onderzoek te hebben verricht, met paard en Pieten in de lift en zal in NEMO het startsein geven voor de workshop 'Maak je eigen strooigoed'. Kinderen, getooid met koksmuts en schort, leren onder begeleiding van een kok hoe Sint en zijn Pieten al dat lekkers maken dat op pakjesavond zo gretig wordt gedistribueerd onder de zoete kinderen in Nederland en België.

Het programma van zondagmiddag 24 november

14.00-14.30 uur:
Sinterklaas bestijgt via de loopbrug het dak van NEMO en wordt begroet door de aanwezige kinderen. Uitleg over lopen op daken.

14.30-15.00 uur:
Sinterklaas gaat met de lift naar beneden om daar aangekomen de workshop 'Maak je eigen strooigoed' in te leiden. Na de inleiding zal de Sint vertrekken, uitgezwaaid door de aanwezige kinderen.

15.00-17.00 uur:
Workshop 'Maak je eigen strooigoed'

Informatie en aanmelding workshop
Natuurlijk hoopt de Sint veel kinderen te mogen begroeten op en in NEMO. Voor meer informatie en aanmeldingen voor de workshop 'Maak je eigen strooigoed' kan men bellen naar: 0900-91 91 200 (tegen normale gesprekskosten). De workshop (maximaal 120 aanmeldingen) is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar.



Ingezonden persbericht