Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-11-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Bestuurder onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 november een automobilist aangehouden voor het negeren van een stopteken en het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance wilde agenten omstreeks 01.30 uur een bestuurder op de Kerkewijk controleren. De bestuurder kreeg een stopteken maar negeerde deze. Na een korte achtervolging stopte de 24-jarige bestuurder uit Veenendaal op de Jan Steenlaan en kon de politie de man aanhouden.

De man rook sterk naar alcohol en moest op het bureau een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat hij 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Bromfietser in de olie

VEENENDAAL Maandagavond heeft de politie een bestuurder aangehouden die rondom dronken op zijn bromfiets reed.

Door verschillende buurtbewoners werd naar de politie gebeld dat een vermoedelijk dronken bromfietser over de Grote Pekken reed en een aantal autos had geraakt. De bestuurder zou inmiddels met bromfiets en al in de bosjes liggen.

Ter plaatse trof de politie omstreeks 21.10 uur een 36-jarige man uit Rhenen aan. De man had duidelijk te veel gedronken. Op het bureau bleek dat hij 2,45 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 13 uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd. De politie heeft in de buurt geen beschadigde autos aangetroffen.

Snelheidscontrole

RENSWOUDWE De politie heeft maandagmiddag op de Utrechtseweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 16.00 en 17.30 uur werden 1069 voertuigen gecontroleerd. Voor 134 voertuigen werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/u.

Straatroof

VEENENDAAL Maandagmiddag vond op de Einsteinstraat een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 50-jarige vrouw uit Veenendaal fietste omstreeks 17.15 uur over de Einsteinstraat. Plotseling kwam er een onbekende man naast haar fietsen en griste haar handtas uit de fietstas en reed hard weg. Door de snelheid zag het slachtoffer geen kans een goed signalement van de verdachte op te nemen.

Volgens het slachtoffer reed de verdachte op een donkerkleurige mountainbike. De man had kort donker haar en een donkere leren jas. Zij vermoed dat hij rond de 20 jaar was.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, tel.: 0900 88 44.

Oproep getuigen
RENSWOUDE In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 november werd uit een drietal bedrijfsautos gereedschap weggenomen. Ook werd een
1-assige aanhangwagen met een grijze huif weggenomen. De geparkeerde autos stonden op de Kastanjelaan, Prunushof en Wilgenlaan. De aanhangwagen stond eveneens op de Prunushof. De diefstallen vonden tussen 01.30 en 08.00 uur plaats.

De politie is op zoek naar getuigen die deze nacht in deze straten iets verdachts hebben gezien of personen die meer informatie kunnen geven over de diefstallen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie in Renswoude via tel. 0900-8844.