Centrum voor Arbeidsverhoudingen

ABVAKABO FNV .

ABVAKABO FNV akkoord met eindbod CAO Rijk

De leden van ABVAKABO FNV zijn akkoord met het eindbod van de minister van Binnenlandse Zaken. Dat heeft onderhandelaar Elise Merlijn vandaag aan de minister meegedeeld. De ambtenaren krijgen volgens het eindbod in dertien maanden 2,75% loonsverhoging. Elise Merlijn:" Wat ons betreft kan er getekend worden". (25 november 2002)

De leden van ABAVKABO FNV zijn akkoord met het eindbod van de minister van Binnenlandse Zaken. Dat heeft onderhandelaar Elise Merlijn vandaag aan de minister meegedeeld. De ambtenaren krijgen volgens het eindbod in dertien maanden 2,75% loonsverhoging. Elise
Merlijn:" Wat ons betreft kan er getekend worden".

Naast 2,75% salarisverhoging voor dertien maanden, zou de eindejaarsuitkering incidenteel worden opgehoogd met 0,6 in 2002 en 0,4% in 2003. De toeslag voor werken op zaterdag zou op 70% worden gesteld en de toeslag voor werken op onregelmatige tijden zou met 37,50 euro worden verhoogd.

Elise Merlijn: "Het waren lastige ledenraadplegingen, maar de leden zijn toch met dit eindbod akkoord gegaan". Wanneer het eindbod zou worden afgewezen, zou een beter resultaat moeten worden afgedwongen met acties. "Het leek ons niet gepast in deze tijd de samenleving op zijn kop te zetten. We hebben onze verantwoordleijkheid genomen, en zullen het hiermee doen", aldus Merlijn.

Het eindbod voldoet niet aan de inzet van ABVAKABO FNV. De economische omstandigheden en een beoordeling van het gehele pakket hebben de leden van ABVAKABO FNV doen besluiten akkoord te gaan met dit CAO-voorstel.

De CAO-rijk geldt voor 120.000 ambtenaren, werkzaam op de departementen, de belastingdienst, gevangenissen en andere diensten.
---