Politie IJsselland Persinfo Deventer
van Maandag25-nov-2002 07:00 uur tot Dinsdag26-nov-2002 06:59 uur Door: Leonie Slagter
Piket: 038-496 38 91

Laadkraan trekt bovenleiding kapot
DEVENTER - Maandagmiddag 26 november heeft een vrachtauto met laadkraan de bovenleiding van een spoorwegovergang kapotgetrokken aan de Overstichtlaan. De bestuurder van de vrachtauto had een lading gelost bij de oude ijsbaan. Bij het lossen was de laadkraan omhoog gezet en de bestuurder was vergeten na het lossen de kraan naar beneden te doen. Op de spoorwegovergang in de Overstichtlaan trok de kraan de bovenleiding kapot over een afstand van enkele honderden meters. Tevens werden enkele betonnen steunen kapotgetrokken. Overwegbomen en enkele lantaarnpalen werden eveneens kapotgetrokken. Spoorwegpolitie kwam ter plaatse en handelt de zaak verder af. Door ons zijn diverse afzettingen verzorgd.

Aanrijding met letsel
DEVENTER Maandagavond 25 november rond 22.40 uur heeft een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Doornenburg. Een 29-jarige vrouw uit Deventer kwam met haar auto uit de richting van de Oostriklaan en stond op de rijbaan van de Doornenburg stil achter een geparkeerde auto om een tegenligger voor te laten gaan. Een 33-jarige man uit Deventer reed met zijn auto over de rijbaan van de Doornenburg en zag te laat dat de auto van de 29-jarige vrouw stilstond. Betrokken 1 remde en gleed over het gladde, natte wegdek door en botste met de voorzijde tegen de achterzijde van de auto van de vrouw. De passagier van de 33-jarige man, een 31-jarige vrouw uit Deventer raakte gewond, evenals de bestuurster van de andere auto, de 29-jarige vrouw uit Deventer. Beide vrouwen zijn per ambulance overgebracht naar het Geertruidenziekenhuis te Deventer.

Tweetal neemt met smoes geld weg uit woning
Een 82-jarige vrouw uit Deventer heeft gisteren aangifte gedaan van diefstal in haar woning aan de Lingestraat. De diefstal is op vrijdag 22 november omstreeks 16:00 uur gepleegd. Een man en een vrouw hadden bij haar aangebeld. Met een smoesje (dat ze een briefje wilden schrijven), zijn ze binnengelaten. Vervolgens hebben de personen kans gezien om een geldbedrag van 50 euro weg te nemen uit een slaapkamer.

Twee mannen aangehouden in café
DEVENTER - Maandagmiddag 25 november rond 16.50 uur zijn twee mannen van 29 en 39 jaar uit Deventer aangehouden in een horecagelegenheid aan de Brink. Ze hadden een fles Jagermeister uit een koeling genomen en daarnaast weigerden de rekening van 30 euro te betalen. Beiden zijn meegenomen naar het bureau en gehoord. Ze krijgen een ontzegging van een jaar voor de horecagelegenheid.

Politie IJsselland
Pers Zwolle 1 van Maandag 25-nov-2002 07:00 uur
tot Dinsdag 26-nov-2002 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---

AANRIJDING BROMFIETSER AUTO

NIEUWLEUSEN Maandagmiddag heeft er op de Kruising van de Patrijslaan met de Zwaluwlaan een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een bromfietser. De bromfietser (gegevens nog onbekend) kwam vanaf de Patrijslaan en sloeg linksaf de Zwaluwlaan op. Hij nam daarbij de binnenbocht. Op dat moment kwam de 52-jarige bestuurster uit Nieuwleusen uit de Zwaluwlaan, waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser is met een gebroken been en pijn op de borst naar het ziekenhuis gebracht.
---

VERZET BIJ AANHOUDING NA WINKELDIEFSTAL

ZWOLLE Bij een winkel aan de Bisschop Willebrandlaan heeft een 19-jarige man uit Zwolle maandagmiddag een pakje sigaretten meegenomen zonder te betalen. De man verzette zich op het moment dat de politie hem wilde aanhouden, waarvoor hij, net als voor de diefstal, een proces-verbaal kreeg.


---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN VOOR STELEN DRANK

ZWOLLE - Bij een winkel aan de Veemarkt heeft de politie maandagavond een 26-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. De man had enige artikelen met alcoholische drank meegenomen zonder af te rekenen. Hij krijgt een proces-verbaal.
---

ONBEKENDE MAN SCHOPT 18-JARIGE VAN FIETS

ZWOLLE Op de Middelweg is een 18-jarige jongen uit Zwolle maandagmiddag door een onbekende man van zijn fiets geschopt. De man had hem aangesproken met de mededeling dat hij op ZIJN fiets zou rijden. De jongen heeft de fiets van zijn vader gekregen en stond hem niet af. Hierop werd hij van zijn fiets geschopt en nageschopt terwijl hij op de grond lag. De man is weggefietst richting Stadshagen. Het signalement luidt: licht getinte man (Zuid-Europees), ongeveer 1.80 m. lang, zwart krulletjeshaar, blauwe spijkerbroek, witte adidas-trui, zwarte jas.
---

BRAND DOOR WASMACHINE

ZWOLLE Bij een woning aan de Bouwkamplaan heeft maandagmorgen een brandje gewoed, toen de wasmachine in de woning vlam had gevat. Deze stond in de douche. Toen de politie ter plaatse kwam, had de brandweer het vuur al gedoofd. Er raakte niemand gewond.
---

BRAND DOOR BOILER

ZWOLLE - Aan de Kerkweg heeft maandagmorgen een brand in een woning plaatsgevonden, nadat de boiler op zolder vlam had gevat. De brandweer had het vuur snel gedoofd. Niemand raakte gewond.
---

ROOD LICHT-CONTROLE

ZWOLLE - Op de Deventerstraatweg heeft de politie maandagmorgen een rood licht-controle gehouden, wat resulteerde in acht bekeuringen.
---
Einde Pers Zwolle

Politie IJsselland
Persinfo IJsseldelta 1 van Maandag 25-nov-2002 07:00 uur
tot Dinsdag 26-nov-2002 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---

CONTROLE FIETSVERLICHTING

KAMPEN Aan de 2e Ebbingestraat heeft de politie maandagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hierbij zijn vijf bekeuringen uitgedeeld.
---

BRAND IN PORTIEK

KAMPEN Aan de Skonenvaarderssttraat was maandagavond korte tijd een brand in een portiek van een flat. De brandweer was de brand snel meester Overde oorzaak is niets bekend. De politie heeft geholpen de weg vrij te houden.
---

Einde Pers IJsseldelta

Persinfo Salland
van Maandag25-nov-2002 07:00 uur tot Dinsdag26-nov-2002 06:59 uur Door: Leonie Slagter
Piket: 038-496 38 91

11 bekeuringen bij verkeerscontrole
HEINO Bij een verkeerscontrole in de Aakstraat in Raalte en de Canadastraat in Heino zijn gisteren drie bekeuringen uitgeschreven voor de volgende overtredingen:
1 x Rijden zonder gordel

1 x Niet bij zich hebben van rijbewijs

1 x Fietser niet voldoende rechtshouden


Op de Nieuwe Deventerweg in Raalte zijn 's avonds acht overtredingen geconstateerd:
1 x voeren mistlampen

1 x geen verlichting fietser

1 x negeren gebodsbord

2 x vermogen bromfiets (beide 1,2 kw)

3 x overschr. max snelheid