Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 26 november 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523

Midden- en Noordoost-Twente:

Invordering rijbewijs na aanrijding onder invloed
02-091858
Hengelo, Haaksbergerstraat
Maandag 25 november omstreeks 14.45 uur
Een 33-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Haaksbergerstraat en moest door de noodzaak van het verkeer remmen. Achter hem reed een 37-jarige automobiliste uit Haaksbergen. Zij remde niet op tijd waardoor een aanrijding ontstond. De 37-jarige vrouw bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,73 promille. Hierop werd haar rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Aanrijding met letsel
02-091847
Hengelo, kruising Oldenzaalsestraat/Deurningerstraat
Maandag 25 november omstreeks 14.55 uur
Een 68-jarige man uit Hengelo fietste op het fietspad aan de rechterzijde van de Oldenzaalsestraat komende uit de richting Oude Molenweg. Hij verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een voor hem van links komende 22-jarige automobiliste uit Markelo, die op de Oldenzaalsestraat reed in de richting Oldenzaal. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 68-jarige man ernstig hoofdletsel opliep. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Brand in winkel
02-091990
Oldenzaal, Bisschopstraat
Maandag 25 november omstreeks 18.00 uur
In een winkelpand aan de Bisschopstraat ontstond brand in de kelder. Medewerkers hadden een brandlucht geroken en waren op onderzoek gegaan. Uit de kelder kwamen vlammen en er was sprake van een enorme rookontwikkeling. De brandweer bluste de brand, die vermoedelijk veroorzaakt is door kortsluiting in een elektriciteitskabel. De voorraad kleding die in de kelder lag, is door de brand verloren gegaan. Verder is in de gehele winkel rookschade ontstaan.