Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

WORLD TRADE CENTERS ASSOCIATION SLUIT STRATEGISCHE ALLIANTIE MET PEPC WORLDWIDE

Digitale krantenkiosk print dagverse edities van 108 internationale kranten in World Trade Centers Barcelona, Boston en Nice

DEN HAAG, 26 November, 2002 - PEPC Worldwide, wereldwijd distributeur van dagverse nationale en internationale krantentitels, heeft vandaag een strategische alliantie overeenkomst met de World Trade Centers Association (WTCA) aangekondigd. PEPC (Publishers Electronic Printing Concept) installeert de eerste digitale 'WTC-krantenkiosken' in World Trade Centers in Barcelona (Spanje), Nice (Frankrijk) en Boston (Verenigde Staten).

Op basis van de strategische alliantie overeenkomst biedt de World Trade Centers Association PEPC actieve ondersteuning in het verkopen van de digitale krantenkiosk aan de 297, in 90 landen gevestigde, World Trade Centers en aangesloten organisaties.

Internationale werknemers en bezoekers van de World Trade Centers kunnen middels PEPC's digitale krantenkiosk de dagverse editie van 108 kranten uit 46 landen digitaal printen. Onder de beschikbare kranten bevinden zich De Telegraaf, Nederlands Dagblad, Algemeen Dagblad, Le Soir (België), USA Today (Verenigde Staten), The Los Angeles Times (Verenigde Staten), El Pais (Spanje), Le Monde (Frankrijk), Le Figaro (Frankrijk), Times of India (India) en Sports Nippon (Japan).

PEPC heeft de strategische alliantie overeenkomst gesloten met WTCA Services, een dochteronderneming van de in New York gevestigde WTCA. Guy F. Tozzoli, President van de World Trade Centers Association, en Rob Dorpmans, Algemeen Directeur van PEPC Worldwide, ondertekenden de overeenkomst.

"PEPC is zeer verheugd het wereldnieuws te kunnen bezorgen bij World Trade Centers en aangesloten organisaties over de gehele wereld," zegt Rob Dorpmans, Algemeen Directeur van PEPC Worldwide. "Onze service stelt krantenuitgevers in staat direct hun dagverse krant bij lezers waar ook ter wereld te bezorgen. Ons concept past perfect in het streven van de World Trade Centers om bedrijven actuele en toegankelijke informatie ter beschikking te stellen."

PEPC's digitale krantenkiosk print, on-demand, digitaal de dagverse editie van nationale en internationale kranten. Middels het doorlopen van een eenvoudig touchscreen menu wordt de gebruiker naar de gewenste krant geleid. De consument betaalt de krant met creditcard of een speciale kioskcard. De geselecteerde krant rolt - op A3-formaat geprint en geniet - binnen twee minuten uit de kiosk.

"Direct toegang bieden tot de laatste edities van meer dan 100 internationale kranten bevestigt de vooruitstrevende rol die de World Trade Centers Association vervult in het creëren van innovatieve diensten voor het internationale bedrijfsleven", aldus Guy F. Tozzoli, President van de World Trade Centers Association.

Over PEPC Worldwide

PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on-demand, direct de laatste editie van de bij PEPC aangesloten kranten print. De door PEPC ontwikkelde state-of-the-art software en PEPC's Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1% van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar digitale krantenkiosken over de gehele wereld. Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan www.pepcworldwide.com

Over de World Trade Centers Association:

De World Trade Centers Association (WTCA) is een non-profit, niet op politieke leest geschoeide organisatie. De WTCA telt 297 aangesloten World Trade Centers die tezamen meer dan 750.000 bedrijven in 90 landen bedienen. De missie van de, in 1970 opgerichte en in New York City gevestigde , organisatie is het ondersteuning bieden aan individuele WTC's in het opzetten en uitbouwen van een succesvolle business. De World Trade Centers maken deel uit van een wereldwijd netwerk dat handel bevordert, economische ontwikkeling promoot en vrede nastreeft. World Trade Centers stimuleren hun regionale economie door handel, onderzoek, online en e-commerce diensten, geaccrediteerde onderwijs programma's en het benutten van de wederzijdse voordelen die het uitgebreide WTCA netwerk biedt. Voor meer informatie over de WTCA kunt u een bezoek brengen aan: www.wtca.org.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (